MILLOR PEL·LÍCULA

'Klaus' perd el Goya però guanya l''Oscar de l'animació'

La cinta de Sergio Pablos s'imposa a 'Toy Story 4' i 'Frozen 2', entre d'altres

La pel·lícula és candidata a l'Oscar de l'Acadèmia

undefined51723940 madrid  13 01 2020  entrevista a sergio pablos director de l200126201804

undefined51723940 madrid 13 01 2020 entrevista a sergio pablos director de l200126201804 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

La cinta animada espanyola ‘Klaus’, del director Sergio Pablos, va triomfar aquest diumenge als premis Annie, coneguts col·loquialment com «els Oscar de l’animació», a l’emportar-se set guardons, inclòs el reconeixement a la millor pel·lícula.

L’encant nadalenc de «Klaus», que està nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació, es va imposar en la categoria reina dels Annie a altres candidates de la talla de ‘Frozen 2’, ‘How to Train Your Dragon: The Hidden World’, ‘Missing Link’ i ‘Toy Story 4’.

A més, aquest llargmetratge de Netflix, el primer animat de la plataforma digital, també es va emportar els premis de direcció (Sergio Pablos), animació de personatge, disseny de personatge, disseny de producció, ‘storyboarding’ i muntatge.

La victòria de ‘Klaus’ als Annie va coincidir amb la seva derrota als Goya espanyols, on la també aclamada ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, de Salvador Simó, va vèncer dissabte en la categoria de millor pel·lícula d’animació.

De cara als Oscar, que se celebraran el 9 de febrer al Dolby Theatre de Los Angeles, ‘Klaus’ parteix amb el mèrit de ser la segona pel·lícula espanyola d’animació en la història en ser candidata a la gran gala del cine.

La primera va ser «Chico & Rita» (2010), la cinta que van dirigir Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando.

‘Klaus’, que és una producció de The Spa Studios i Atresmedia Cine per a Netflix, s’enfrontarà per l’estatueta de l’Acadèmia de Hollywood a ‘How to Train Your Dragon: The Hidden World’, ‘Missing Link’, ‘Toy Story 4’ i ‘I Lost My Body’.

Notícies relacionades

Precisament, ‘I Lost My Body’, una altra pel·lícula de Netflix, va ser també una triomfadora destacada als Annie a l’anotar-se tres guardons, inclòs el reconeixement a la millor pel·lícula independent.

La 47a edició dels Annie es va celebrar al Royce Hall de la Universitat de Califòrnia de Los Angeles (UCLA).