AVANÇ DE PROGRAMACIÓ

El BCN Film Fest celebrarà el centenari d'Éric Rohmer

El primer avanç de programació inclou noves pel·lícules de Justin Kurzel, Agnieszka Holland i Caroline Link

800full-pauline-at-the-beach-screenshot

800full-pauline-at-the-beach-screenshot

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Del 17 al 24 d’abril, els cines Verdi de Barcelona acolliran la quarta edició del BCN Film Fest, la segona sota la direcció de la periodista cinematogràfica Conxita Casanovas. En l’edició del 2019, el festival va doblar el nombre d’espectadors respecte al 2018. «Aquest any, volem que una altra vegada les propostes siguin atractives i que a l’espectador li costi escollir», ha explicat avui Casanovas en una trobada amb la premsa.

En aquest primer avanç de programació s’han revelat el protagonista de la seva secció Imprescindibles (dedicada a clàssics del cine d’autor) i alguns títols que integraran la secció oficial. L’homenatjat d’aquest 2020 és Éric Rohmer, del naixement del qual es compleixen cent anys el 20 de març. Es podran recuperar fins a vuit dels seus films, entre els quals ‘Mi noche con Maud’, ‘La rodilla de Claire’ i ‘Pauline en la playa’, aquest últim presentat per un dels seus actors, Féodor Atkine, que també va treballar amb Rohmer a ‘La buena boda’. El cartell d’aquest any és igualment homenatge al clàssic de la nouvelle vague: es tracta d’un fotograma retocat de ‘Conte de printemps’.

Entre els títols a concurs, destaca la polonesa ‘Corpus Christi’, de Jan Komasa, acabada de nominar a l’Oscar a millor pel·lícula internacional. Però també hi ha intriga per conèixer ‘True history of the Kelly gang’, el neo-‘western’ punk de Justin Kurzel (director del ‘Macbeth’ amb Michael Fassbender) sobre la figura del bandit Ned Kelly, encarnat aquí per George Mackay, ara en ple salt a la fama pel seu paper protagonista a ‘1917’. De la ja oscaritzada Caroline Link ens arriba ‘Cuando Hitler robó el conejo rosa’, adaptació del llibre juvenil de Judith Kerr sobre la fugida d’una família jueva de l’Alemanya de Hitler. 

Notícies relacionades

L’ombra del nazisme s’allarga fins a la secció oficial no competitiva, en què es podrà veure ‘#AnneFrank. Parallel stories’, documental sobre Ana Frank narrat per Helen Mirren, una de les grans actrius internacionals a les quals el BCN Film Fest voldria tenir aquest any com a convidada. També s’ha enviat invitació, ha dit Casanovas, a la directora Agnieszka Holland, de la qual podrà veure’s ‘Mr. Jones’, història real del periodista gal·lès que va exposar els secrets de la fam soviètica de 1932-1933 al món occidental. Altres títols d’aquest apartat seran els documentals ‘Centoventi contro Novecento’, sobre el partit de futbol que va enfrontar l’equip de ‘Saló o los 120 días de Sodoma’ contra el de ‘Novecento’, i ‘The booksellers’, homenatge als llibreters de vell de Nova York.

La presidenta del jurat serà en aquesta ocasió l’actriu de rica carrera Mercè Sampietro, coneguda pels seus premiats papers a ‘Extramuros’ i ‘Lugares comunes’, i sèries tan populars com ‘Nissaga de poder’ i ‘La Riera’.