AVANÇ DE PROGRAMA

Regina Pessoa oferirà un taller a Animac

La directora d'animació portuguesa és a la carrera per l'Oscar amb el seu últim curtmetratge

animac-a-uncle-thomas

animac-a-uncle-thomas

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Regina Pessoa, un dels noms clau de l’animació portuguesa, oferirà un taller en el marc de la pròxima edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 27 de febrer a l’1 de març. L’acompanyarà el seu productor habitual i també animador Abi Feijó, director del museu d’animació Casa Museu de Vilar.

La parella és a la carrera per l’Oscar al millor curt animat amb ‘Tío Tomás, a contabilidade dos dias’, dedicada per Pessoa al seu oncle, «tot un ‘outsider’, un home incomprès per la seva família, però gràcies al qual Regina Pessoa va aprendre el poder que dona el dibuix», segons ens explica Carolina López, directora d’Animac. La pel·lícula (com recorda López, «tot són pel·lícules, llargues o curtes») es podrà veure a la secció oficial del certamen. 

Poders evocadors 

El tema principal d’Animac 2020 serà la memòria, entesa no com a funció sinó com a procés, i en concret procés artístic. «De la memòria m’interessa la seva capacitat poètica –explica López–: com parles de moments, no només personals, sinó també polítics, quan no has estat allà». En el programa es dedicaran dos o tres grans sessions dedicades a curts amb aquesta temàtica, entre ells ‘The coin’, l’últim de la realitzadora xinesa Siqui Song (preseleccionada als Oscar aquest any amb ‘Sister’), i alguna de forta càrrega política com ‘Karenina en Somalia’, de la també xinesa, però establerta a Nova York, Qieer Wang. «Aquestes sessions seran una oportunitat per descobrir el potencial d’evocació que té l’animació», apunta López, directora a més de l’Xcèntric al CCCB.

Notícies relacionades

Una important novetat d’aquest any, reforç d’Animac Campus, és la creació de la figura del padrí o padrina. Debuta en aquest rol Nuria G. Blanco, productora d’origen granadí que treballa en la companyia irlandesa Cartoon Saloon, responsable d’‘El secreto del Libro de Kells’ o ‘La canción del mar’. Blanco oferirà una xerrada d’obertura basada en la seva experiència i participarà en les activitats de networking i presentació de projectes.

López vol destacar també, en aquest apartat pedagògic, el taller amb Fernando Moro, animador de la ben rebuda producció de Netflix ‘Klaus’. A Moro això li ve de família: és el fill de José Luis Moro, fundador amb Santiago Moro dels mítics Estudis Moro i creador de la família Telerín o la carbassa Ruperta. La seva presència és un entre molts ganxos, majoritàriament per revelar.