ÈXIT DE VENDES

Mor als 52 anys Elizabeth Wurtzel, autora de 'Nación Prozac'

L'escriptora i periodista nord-americana ha mort com a conseqüència d'una metàstasi d'un càncer de pit

escirora

escirora

1
Es llegeix en minuts
Efe / Nueva York

L’escriptora i periodista nord-americana Elizabeth Wurtzel, autora de la novel·la autobiogràfica ‘Nación Prozac’ (1994), ha mort aquest dimarts a Nova York als 52 anys, segons han informat mitjans locals.

Prozac nation: Young and depressed in America’, títol original de l’obra, es va convertir en un èxit de vendes i va contribuir a popularitzar el Prozac, el primer nom comercial del medicament antidepressiu fluoxetina.

Segons David Samuels, amic de l’escriptora citat pel diari ‘The New York Times’, Wurtzel ha mort com a conseqüència d’una metàstasi d’un càncer de pit.

Doble mastectomia

L’autora s’havia sotmès a una doble mastectomia el 2015, després que se li hagués detectat una mutació als BRCA, gens que produeixen proteïnes supressores de tumors, cosa que augmenta la possibilitat en una dona de patir càncer de mama o d’ovari.

Després d’haver sigut diagnosticada, va treballar activament en la defensa de les proves per detectar mutacions als gens BRCA.

El seu llibre, que va ser portat a la gran pantalla el 2001 pel director Erik Skjoldbjaerg, va obrir el debat als Estats Units sobre la depressió.

Notícies relacionades

Així mateix, l’estil confessional de l’autora desplegat en el que va ser el seu primer treball literari es va convertir en referent per a molts escriptors que es van acollir a aquesta manera de narrar les seves històries.

Després de la seva novel·la inaugural, Elizabeth Wurtzel va escriure ‘Bitch: In praise of difficult women’ (1998), ‘More, now, again: A memoir of addiction’ (2001) i ‘The secret of life: Commonsense advice for uncommon women’ (2004). 

Temes:

Escriptors