ALLAU DE MÚSICA EN DIRECTE

Els concerts del 2020: Paul McCartney, Nick Cave, Camila Cabello, ¿Bruce Springsteen?...

L'agenda de l'any ofereix cites amb llegendes del pop, ídols nous i figures de culte alternatives, de Paul McCartney a Nick Cave passant per Camila Cabello, Bon Iver, Angel Olsen o el comiat d'Extremoduro

zentauroepp40922596 emas camila cabello171112231008

zentauroepp40922596 emas camila cabello171112231008 / DYLAN MARTINEZ

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto

El 2020 sembla que serà un any potent per a la música en directe a Barcelona, amb fins a tretze cites, ara per ara, al Palau Sant Jordi, dos a l’Estadi Olímpic i una intensa activitat al circuit de festivals i de sales. A l’espera que Bruce Springsteen detalli les dates de la seva anunciada gira mundial, aquestes són les propostes més destacades.

Els clàssics: memòria ‘beatle’ i metal pèplum

El 17 de juny, en vigílies del seu 78è aniversari, Paul McCartney reviurà el llegat ‘beatle’ a l’Estadi Olímpic 17 anys després de la seva última visita a Barcelona. Un altre clàssic, Elton John, oferirà al Palau Sant Jordi, el 2 i 3 d’octubre, dos concerts de la seva gira de comiat, ‘Farewell yellow brick road’.

Abundància de veterans de prestigi al Festival de Pedralbes, com Bryan Ferry (20 de juny), Cat Stevens (6 de juliol; no actua a Espanya des de 1976) i, per primera vegada a Barcelona, Diana Ross (15 de juliol). Al Guitar BCN, Ian Anderson (Jethro Tull) a la Barts (28 de febrer) i Zucchero al Palau (22 de juny). Barnasants acull Maria Farantouri, la veu de Theodorakis, al teatre Joventut de l’Hospitalet (28 de març) i el Blues & Ritmes, de Badalona, a P. P. Arnold (13 de març). Graham Nash i Suzanne Vega protagonitzaran un doble cartell a Porta Ferrada (24 de juliol).

L’altra cita a l’Estadi serà amb Iron Maiden (25 de juliol), reclam metaler a què cal sumar el cartell del Rock Fest (del 2 al 4 de juliol, ara per ara amb Kiss, Judas Priest i Lynyrd Skynyrd) i els concerts al Sant Jordi Club de Dream Theater (29 de gener) i Sebaton (4 de febrer). Per als fans del rock progressiu, Yes a Razzmatazz (26 d’abril).

Ídols de nova planta: el toc llatí

El Palau Sant Jordi s’obrirà a figures que mai l’havien trepitjat, com Jonas Brothers (17 de febrer), trio pop que viu un ‘revival’ des del 2019 després d’una pausa de deu anys. I com Dua Lipa (28 d’abril), desplegant el seu ‘Future nostalgia’, i la cubana-nord-americana Camila Cabello (30 de juny), carregada amb èxits com ‘Havana’ i ‘Señorita’. En aquesta lliga amb ascendent hispà, un altre cop al Palau Sant Jordi, del colombià Maluma (28 de març) amb el seu pop tropical i reggaeton. Una figura pop emergent, la nord-americana Halsey, anirà al Sant Jordi Club en l’arrencada del seu ‘Manic world tour’ (7 de febrer).

Ala alternativa: espectres al Sant Jordi

L’imaginari alternatiu també treu el nas al Sant Jordi a través de dues figures que mai havien abordat un escenari així a Barcelona: Bon Iver (17 d’abril) amb l’electro-folk de tardor de l’àlbum ‘i, i’, i Nick Cave amb els seus Bad Seeds, presentant aquest disc lent i espectral titulat ‘Ghosteen’ (26).

A l’espera dels cartells complets del Primavera Sound, el Sonar i Cruïlla BCN, en el circuit de sales, Razzmatazz brinda Angel Olsen (26) i Michael Kiwanuka (15 maig). Al Sant Jordi Club, The 1975 (9 de març) i The Cat Empire (28 de març), i a l’Apolo, els ‘shoegazers’ Ride (7 de febrer) i els gòtics The Sisters of Mercy (3 d’abril). Tindersticks es posarà de vint-i-un botó al Palau (25 de febrer) i Wilco, al Liceu (28 de juny). El Poble Espanyol escenificarà el 40è aniversari de Bad Religion (22 de maig).

Escena espanyola: ascensos i comiats

Notícies relacionades

Serrat i Sabina s’aliaran el 25 de gener al Sant Jordi, local que acollirà quatre concerts més d’artistes espanyols, els de Manuel Carrasco (12 juny), el grup pop Izal (29 de febrer), l’ídol filourbà Beret (6 de juny) i Dani Martín (31 d’octubre). El Parc del Fòrum és el recinte triat per a Extremoduro en la seva tornada i comiat (26 i 27 de juny), i l’Auditori del Fòrum acollirà Vetusta Morla (26 i 27 de juny). Al Sant Jordi Club, Fangoria (18 d’abril) i Maldita Nerea (15 de maig).

Pel Liceu passaran Tequila (21 de febrer, Suite Festival) i Vanesa Martín (26 de febrer, Mil·lenni), mentre que Coque Malla presentarà ‘¿Revolució?’ a Razzmatazz (31 de gener). En el capítol dels adeus, dos noms d’estils molt diferents: José Luis Perales (Auditori del Fòrum, 9 i 10 de maig, i 11 de desembre) i Barón Rojo (Razzmatazz, 21 de març).

Temes:

Concerts