A LONDRES

Un jove esquinça un quadro de Picasso a la Tate Modern

El vàndal ha sigut acusat de «dany criminal» per la policia britànica

undefined51541340 file   in this tuesday  june 14  2016 file photo  an exterio191231190234

undefined51541340 file in this tuesday june 14 2016 file photo an exterio191231190234 / Matt Dunham

1
Es llegeix en minuts

Un jove de 20 anys va ser acusat formalment aquest dimarts d’haver fet malbé dissabte passat un quadro de Pablo Picassovalorat en 20 milions de lliures (26,3 milions de dòlars / 23,5 milions d’euros) a la galeria Tate Modern de Londres, va confirmar aquest dimarts la policia britànica.

El museu d’art contemporani ha retirat l’obra del geni espanyol, «Bust d’una dona», de 1944, per tal d’avaluar els desperfectes després d’haver sigut, pel que sembla, esquinçada per aquest individu, que va ser «ràpidament detingut després de cometre l’acció, segons la Tate.

Shakeel Massey, natural del nord de Londres, va avançar que negarà el càrrec per «mal criminal», durant una audiència celebrada ahir davant la Cort de Magistrats de Camberwell, a la capital britànica. Des de la seva detenció, l’acusat ha estat sota custòdia policial a l’espera d’una previsualització que se celebrarà el 30 de gener.

Retrat de Dora Maar

Segons va revelar un portaveu de la Tate, que no ha donat detalls sobre la magnitud dels fets, l’obra afectada mostra l’amant de l’artista, Dora Maar, i va ser pintada a París el maig de 1944, durant els últims mesos de l’ocupació nazi.

Notícies relacionades

«L’obra està ara amb el nostre equip de conservació per ser avaluada pels experts», va apuntar el portaveu.

Per la seva banda, la Policia Metropolitana de Londres (Met) va informar en un comunicat que els agents investiguen l’«incident de dany criminal ocorregut a la Tate Modern dissabte, 28 de desembre» del qual s’ha acusat un home.

Temes:

Pablo Picasso