ÒBIT

Mor el raper Juice WRLD als 21 anys

Jarad A. Higgins, popular exponent del corrent emo-rap, va patir una crisi convulsiva en un aeroport de Chicago

zentauroepp51278876 juice world rapero191208165550

zentauroepp51278876 juice world rapero191208165550 / ZUMA Wire

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire

El raper-cantant Juice WRLD va morir de forma inesperada aquest diumenge, amb 21 anys acabats de complir. Segons van informar diverses fonts, Jarad A. Higgins –aquest era el seu veritable nom– va patir una crisi convulsiva i va començar a sagnar per la boca poc després d’aterrar a l’Aeroport Midway de Chicago. Va arribar conscient a l’hospital, però va acabar morint. Les causes encara es desconeixen.

Higgins es va donar a conèixer fa uns anys a través de la plataforma de ‘streaming’ SoundCloud, en la qual va començar a penjar temes sent encara adolescent. El seu primer èxit va ser el tema de ruptura ‘All girls are the same’, inclòs en el seu epé de debut del 2017 ‘9 9 9’. Però encara més populars van acabar sent ‘Lucid dreams’, estructurada al voltant d’un sample del ‘Shape of my heart’ de Sting, que la va considerar «una preciosa interpretació»; ‘Fine China’, inclosa a ‘WRLD on drugs’, projecte col·laboratiu amb Future, o ‘Robbery’, una altra gran cançó sobre una separació sentimental.

Com molts altres rapers d’últimes generacions, Juice WRLD cantava més que rapejava i s’inspirava en emo i pop-punk a l’hora de triar entonació vocal o decidir temàtiques. Va compartir veus amb Brendon Urie, líder de la popular banda emo-pop Panic! At The Disco, en el tema de Benny Blanco «Roses».

Notícies relacionades

Juice WRLD havia publicat a començaments d’octubre ‘Bandit’, una col·laboració amb Young Boy Never Broke Again que avançava el que anava a ser el seu tercer àlbum d’estudi després de ‘Goodbye & good riddance’, del 2018, i ‘Death race for love’, del 2019. Disc que ara, per desgràcia, serà pòstum.

El novembre del 2017, també moria als 21 un altre jove artista que va construir ponts entre hip-hop i emo: l’enyorat Lil Peep. I un altre conegut artista emo-rap, XXXTentacion, va morir tirotejat als 20 anys el juny del 2018. 

Temes:

Música