GUARDONS

Antonio Banderas, millor actor als Premis de Cine Europeus

L'intèrpret malagueny s'alça amb el guardó pel seu paper protagonista a la pel·lícula d'Almodóvar 'Dolor y gloria'

dolorygloria

dolorygloria

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Antonio Banderas ha rebut aquest dissabte a Berlín el guardó al millor actor per ‘Dolor y gloria’ en els Premis de Cine Europeu. A més, ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, del català Salvador Simó i coproduïda amb Holanda, s’ha alçat amb el premi a la millor pel·lícula d’animació de l’Acadèmia del Cine Europeu.

Banderas, en connexió en directe des del seu Teatre del Soho, a Màlaga, ha donat les gràcies a l’acadèmia i s’ha disculpat per no ser a Berlín per recollir el seu premi. Del director de la cinta, Pedro Almodóvar, ha dit que és «un miracle» que va passar en la seva vida, i ha afegit que el cineasta és l’home que admira, respecta i estima. Sobre la pel·lícula, ha afirmat que ha sigut un dels moments «més increïbles» que ha passat en la seva vida davant d’una càmera.

‘Dolor y gloria’ aspira en el certamen també a les categories de millor pel·lícula i millor guió.  El distingit com a millor director ha sigut Yorgos Lanthimos per ‘La favorita’.

En l’apartat de millor pel·lícula, competeix amb ‘La favorita’; ‘El oficial i la espía’, de Roman Polanski; ‘Los miserables’, de Ladj Ly; ‘System crasher’, de Nora Fingschdeidt, i ‘El traidor’, de Marco Bellocchio.

‘Dolor y gloria’ és la segona pel·lícula amb més nominacions als premis Goya, amb un total de 16 –entre elles, les de millor pel·lícula, direcció i guió–, només superada per ‘Mientras dure la guerra’, d’Alejandro Amenábar, que competirà en 17 categories.

Notícies relacionades

A ‘Dolor y gloria’, Almodóvar entrelliga moments de la seva infància i la seva maduresa amb passatges ficcionats i Banderas es fica a la pell del seu alter ego. El repartiment es completa amb dos de les seves muses, Penélope Cruz i Julieta Serrano, així com amb Asier EtxeandiaLeonardo Sbaraglia i Nora Navas.

El film sobre Buñuel

’Buñuel en el laberinto de las tortugas’ està basada en el còmic homònim de Fermín Solís, i comença amb un Luis Buñuel a París amb dificultats per continuar rodant després de l’escandalosa estrena de ‘La edad de oro’ (1930). El seu amic, l’escultor Ramón Acín li promet que, en cas de tocar-li la loteria, finançarà el documental que el cineasta vol rodar a Las Hurdes, una de les àrees més pobres d’Espanya en aquella època. Acín guanya la loteria i compleix la seva promesa.

Temes:

Cine Berlín