ÒBIT

Mor Javier Aguirre, director d''Una vez al año ser hippy no hace daño'

El prolífic cineasta, que tenia 84 anys, va alternar cine comercial, amb menció especial per a les seves pel·lícules pop, i cine experimental

zentauroepp425179 icult javier aguirre191204135735

zentauroepp425179 icult javier aguirre191204135735 / ALFREDO ALDAI

1
Es llegeix en minuts

El cineasta Javier Aguirre Fernández ha mort aquesta matinada a Madrid als 84 anys, segons han informat fonts de la família. Aguirre Fernández, marit de l’actriu Esperanza Roy, va morir en un hospital madrileny després d’una llarga malaltia. El director va alternar cine comercial, amb menció especial per a les seves pel·lícules pop, i cine experimental.

Notícies relacionades

En la seva àmplia filmografia, que supera els 80 títols, figuren ‘Una vez al año ser hippy no hace daño’ (1969), un clàssic del cine pop espanyol en el qual el passat grup Flor de Lis i els Dos del Orinoco es transforma en Los Hippy-Loyas per provar sort en el moderníssim Torremolinos de l’època; ‘Pierna creciente, falda menguante’, ‘Soltera y madre en la vida’, ‘De profesión sus labores’, ‘Esposa de día, amante de noche’, ‘En busca del huevo perdido’; i diverses pel·lícules rodades amb Los Bravos (‘Los chicos con las chicas’), Raphael, María Jesús i el seu acordió, el grup Parchís i Martes y Trece.

El cineasta, nascut a Sant Sebastià (Guipúscoa), va rebre el mes d’octubre passat, junt amb la seva parella, la Medalla d’Or de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, segons va anunciar aquesta institució, concedida a tots dos per ser «dos membres del sector cinematogràfic amb molts anys d’ofici». 

Temes:

Pel·lícules