'Dolor y gloria' arrasa en les nominacions dels premis Feroz

Al terreny de les sèries, s'imposa 'Vida perfecta', de Leticia Dolera, amb cinc nominacions

peli-almodovar16-a

peli-almodovar16-a

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La temporada de premis comença a escalfar motors amb les nominacions dels guardons que atorguen les diferents associacions i l’Acadèmia de Cine. La setmana passada coneixíem les pel·lícules que optaran als Forqué, dilluns se sabran les candidatures als Goya i aquest divendres ha sigut el torn dels Feroz, que atorga l’Associació d’Informadors Cinematogràfics, els únics que tenen la particularitat de premiar d’una banda cine i de l’altra televisió.

Si en els Forqué la pel·lícula més nominada va ser ‘La trinchera infinita’,en els Feroz és ‘Dolor y gloria’ la que parteix com a favorita amb un total de deu nominacions que inclouen pel·lícula dramàtica, direcció i guió (Pedro Almodóvar), actor protagonista (Antonio Banderas), actriu de repartiment (Penélope Cruz i Julieta Serrano), actor de repartiment (Leonardo Sbaraglia i Asier Etxeandia), música original (Alberto Iglesias).

En la categoria de drama, a més de la pel·lícula històrica ‘La trinchera infinita’, també s’hi han colat el ‘thriller’ de venjança de Paco Plaza ‘Quien a hierro mata’, la distopia social de ciència-ficció ‘El hoyo’ i el drama de parella de Carles Marqués-Marcet ‘Els dies que vindran’. Finalment, la sensació d’autor de l’any, ‘Lo que arde’, d’Óliver Laxe.

Al terreny de la comèdia trobem la ‘road-movie’ de Daniel Sánchez-Arévalo ‘Diecisiete’; ‘El increíble finde menguante’; ‘Litus’, de Dani de la Orden; la taquillera ‘Lo dejo cuando quiera’, i ‘Ventajas de viajar en tren’.

Notícies relacionades

Pilar Castro (‘Ventajas de viajar en tren’), Belén Costa (‘La trinchera infinita’), Marta Nieto (per ‘Madre’), Greta Fernández (‘La hija de un ladrón’) i María Rodríguez Soto (‘Els dies que vindran’), competiran en la categoria de millor actriu, mentre que l’esmentat Antonio Banderas s’enfrontarà com a millor actor a Antonio de la Torre (‘La trinchera infinita’), Karra Elejalde (‘Mientras dure la guerra’), Luis Tosar (‘Quien a hierro mata’) i David Verdaguer (Els dies que vindran).

Al terreny de les sèries, s’imposa ‘Vida perfecta’, de Leticia Dolera, amb cinc nominacions (tres de les quals per a les seves actrius), tot i que també destaca ‘Hierro’, protagonitzada per Candela Peña i Daría Grandinetti; ‘Foodie love’, d’Isabel CoixetM ‘Vota Juan’; ‘La casa de papel’; ‘En el corredor de la muerte’; la segona temporada de ‘La peste’, i ‘Paquita Salas’, un clàssic en els Feroz.