QUÈ FER AVUI A BARCELONA

El hip-hop de Yonse obre el nou cicle de concerts íntims En-Canta-Dos

Sons of Med, Andreu Martínez, Rafa Pons i Raquel Lúa seran els protagonistes de les pròximes trobades

Els recitals compten amb una intèrpret de llengua de signes perquè les persones sordes hi puguin assistir

72631992 594100317998949 5971132507226112000 o

72631992 594100317998949 5971132507226112000 o

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

La indústria musical ha canviat molt en els últims anys a causa de la irrupció de les noves tecnologies que han portat avantatges i inconvenients. Un dels principals avenços ha sigut la relació més estreta dels artistes amb el seu públic. Ara es poden comunicar amb els seus fans a través de les xarxes socials i mantenir un contacte més proper, però també participen en actes que afavoreixen la interacció. Una de les propostes més originals és En-Canta-Dos. Consisteix en un concert íntim per a un auditori reduït que també inclou una entrevista amb l’artista o grup en qüestió. A l’entrevista parlen del seu últim treball, projectes, etcètera amb la periodista Núria Martorell, però també se sotmeten a les preguntes del públic i a les que prèviament els han deixat altres companys de professió com Santi Balmes, de Love of Lesbian; Shuarma, de Elefantes, o La Mari, de Chambao. Surten poques entrades a la venda, però això no és problema.

  

 

I és que té una segona part, ja que tot l’esdeveniment és gravat i penjat per fragments al seu canal de Youtube perquè tothom es pugui sentir com si hagués estat enmig del recital i també hi ha una versió en podcast. I una altra estimulant novetat que s’ha fet servir en les últimes cites, la participació d’una intèrpret de llengua de signes perquè les persones sordes també puguin disfrutar al màxim d’aquest esdeveniment, i resulta molt emocionant comprovar com ho viuen.

  

 

Hip-hop amb la col·laboració d’Amparo Sánchez

Avui s’obre un nou cicle d’aquests concerts amb Yonse (Sala Diobar, 20.30 h), un cantautor de Huelva directe, fresc i senzill que rapeja amb molt flow i és un dels artistes més prometedors del nou hip-hop. La seva trajectòria és curta ja que va debutar amb el seu primer tema fa només dos anys, però, en aquell temps, ja ha aconseguit més de 80.000 seguidors a Instagram i el seu Youtube treu fum amb més de 200.000 visites. I no estarà sol, ja que ve acompanyatd’una artista convidada d’excepció, Amparo Sánchez (Amparanoia) que ha produït el seu disc Tormenta herida.

  

 

En aquest disc fan un homenatge als seus ídols com Manu Chao amb Alma de clandestino (en clara referència a un dels seus temes més populars) que interpreten junts. Però també ha col·laborat en La vida es hermosa amb Muerdo i, en Candelas de San Juan amb una altra gran artista, La Mari de Chambao. Aquesta nit Yonse i Amparo combinaran el mestissatge amb el hip-hop i explicaran a la presentadora com va sorgir aquesta unió i moltes més curiositats, a més de les preguntes que desitgin formular els assistents.

  

 

De l’indie rock al bluepop

Però tenen més cites previstes, així que val la pena apuntar-les a l’agenda perquè les entrades volen. El 30 de gener arriben els Sons of Med, una banda emergent d’indie rock, però també amb apunts de blues i psicodèlics. Han publicat dos singles: I wanna know i Life goes on i el seu En-Canta-Dos estarà centrat en On route, el seu nou treball amb cinc temes en la seva línia que van de l’indie al blues rock i que sortirà a mitjans de desembre juntament amb el seu tercer senzill, Lady Hide. Amb aquest àlbum pretenen mostrar el rock d’una forma més moderna explorant la sonoritat indie i el surf, però sense perdre les seves arrels de blues. En aquest àlbum sonen més madurs i aborden temes que els preocupen com la insatisfacció emocional de la seva generació o el feminisme.

  

 

Al febrer podrem conèixer Andreu Martínez (dia 21), un guitarrista, compositor, cantant i productor barceloní dedicat al que denomina el bluepop, una suggeridora combinació dels dos estils. No és un nouvingut, ja que prové del Conservatori del Liceu i va completar els seus estudis a Nova York abans de muntar grups com l’Andreu Martínez Project o la Band. El seu primer disc data del 2010, Colors, amb temes en anglès i català, en què ja mostrava un gran eclecticisme en el seu repertori i la seva recerca d’un so nou combinant el blues i el rock amb el pop i el jazz. Està preparant un nou treball i aquesta serà l’oportunitat ideal per descobrir alguns dels seus temes inèdits.

  

 

Rock i lletres poètiques

Rafa Pons passarà pel cicle el 24 d’abril per repassar el seu sisè disc La guerra de los sexos. En el mateix segueix amb la seva estratègia de narrar la vida quotidiana d’una manera mordaç i molt particular. Són 14 cançons rockeres interpretades amb intensitat, però sense guitarres elèctriques ni sintetitzadors recolzant-se en les guitarres acústiques, pianos i violins que els donen un toc més folk. Desdramatitza el dia a dia i diu les coses clares («Lo tuyo es roncar, no respirar fuerte»), parla de l’amor sense idealitzar-lo, ens anima a assumir les nostres misèries i aposta per un món més humà. I com a sorpresa parlarà del seu pròxim llibre, ja que ha escrit una novel·la que presentarà en primícia als assistents.

  

Notícies relacionades

 

I al maig, Raquel Lúa (dia 23), una jove cantautora que ens sorprendrà per la fusió de sons delicats, però també potents amb les seves lletres atapeïdes de poesia. El seu estil combina el folk amb les seves arrels de Jaén, però també incorpora bossa o flamenc. Acaba de guanyar el premi de Cantautors de Badalona i el seu disc, Ruegos y demás, és tot un regal. Està traient el seu nou treball i la data de llançament encara està per determinar, però els assistents seran els primers en descobrir les seves noves cançons. I en futures dates preparen noves trobades amb artistes com Senyor Oca, Sharif Hernández i Elena Gadel. Una oportunitat única per conèixer els artistes en la distància curta, sense filtres i comprovar el seu talent. Un projecte en-canta-dor.

En-canta-Dos: Yonse i Amparo Sánchez

Lloc:  Sala Diobar (Marquès de l’Argentera, 27).

Horaris:  avui, dimarts, a les 20.30 hores.

Preu:  11 euros.

Més informació:  www.en-canta-dos.com