A 'NABUCCO'

Zuric ovaciona Plácido Domingo en la seva tornada a Europa

El tenor va rebre el recolzament de molts fans que li van demanar autògrafs

FILE - In this Aug. 26, 2014, file photo, Placido Domingo speaks at the Dorothy Chandler Pavilion in Los Angeles. LA Opera has named former United States Attorney Debra Wong Yang on Tuesday, Aug. 20, 2019, to lead an ‘independent investigation’ into allegations of sexual harassment against Domingo. The investigation into Domingo’s behavior follows an Associated Press report detailing multiple accusations against the opera star. (AP Photo/Damian Dovarganes, File)

FILE - In this Aug. 26, 2014, file photo, Placido Domingo speaks at the Dorothy Chandler Pavilion in Los Angeles. LA Opera has named former United States Attorney Debra Wong Yang on Tuesday, Aug. 20, 2019, to lead an ‘independent investigation’ into allegations of sexual harassment against Domingo. The investigation into Domingo’s behavior follows an Associated Press report detailing multiple accusations against the opera star. (AP Photo/Damian Dovarganes, File) / Damian Dovarganes (AP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El tenor Plácido Domingo va rebre aquest diumenge una càlida ovació a l’Òpera de Zuric (Suïssa) amb la seva encarnació de Nabucco en l’òpera homònima de Verdi, un paper amb què torna als escenaris d’Europa després de dos mesos complicats als EUA per les acusacions d’assetjament sexual en contra seu.

Domingo, que en les últimes setmanes va veure com perdia el càrrec de director general de l’Òpera de Los Angeles i era vetat a diversos teatres nord-americans, ha sigut aquesta nit acompanyat pel públic que des de diferents països es va donar cita a la ciutat suïssa i li va dedicar un llarg aplaudiment al final de la representació.

Crits de «bravo» van acompanyar a les salutacions finals de l’espanyol, que va mostrar un bon estat d’ànim i veu i no va escassejar amb emocions en el paper del rei babilònic que, creient-se un déu, es torna boig però recupera el seny al final de l’obra.

El públic va esperar Domingo al final de la vetllada per a la tradicional firma d’autògrafs, i alguns vinguts de molt lluny, com l’empleada bancària Lan Xiao, que va dir haver viatjat des de la Xina per poder veure el tenor. «És una inspiració per a molta gent, ha ajudat els joves de la meva generació, i no crec cap de les acusacions que li han llançat», va assenyalar.

Notícies relacionades

L’espanyol va ser acusat a l’agost per una vintena de dones que el van assenyalar per diferents casos de presumpte assetjament i abús sexual en una investigació periodística de l’agència The Associated Press.

Mentre continuen els seus problemes als Estats Units, els teatres europeus mantenen els seus compromisos amb l’espanyol, que en principi té programat actuar a Moscou dijous que ve, 17 d’octubre, i a Viena els dies 25 i 28, on interpretarà el paper protagonista de ‘Macbeth’.