QUÈ FER AVUI A BARCELONA

Festival del Charco: la Trinitat Vella també existeix

L'associació Maletas Viejas reivindica l'orgull del barri amb múltiples actes festius fins diumenge

S'hi faran activitats juvenils, infantils, concerts, documentals, microteatre i monòlegs solidaris

8f9b0d98-0af3-4dae-aaf1-f61432adfe15

8f9b0d98-0af3-4dae-aaf1-f61432adfe15

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

¿Qui va dir que els festivals estan reservats a les zones elitistes i més cèntriques de la ciutat? La perifèria també existeix, i per demostrar-ho, una simpàtica associació denominada Maletas Viejas organitza la segona edició d’El Charco, el Festival de las Afueras, que omplirà a partir d’avui els espais públics i comerços de Trinitat Vella amb poesia, documentals, performances, centrades en el diàleg i la joventut, amb caràcter reivindicatiu i feminista. Malgrat que el seu nom pot indicar el contrari, aquesta organització està formada per joves entusiastes que pretenen convertir el seu barri en un centre cultural fins diumenge i intentaran contagiar-nos la seva il·lusió.

La jornada s’obrirà amb diverses activitats infantils. / MALETAS VIEJAS

Un dia per als nens i els joves

La festa se celebra avui a la plaça de la Trinitat, on l’Institut Diversitas interpretarà l’espectacle infantil La ruta del rumor (17 h.). Els petits també podran pintar-se la cara i participar al taller Pinta la diversitat. L’activista feminista, musulmana i catalana Wafaa Massaoui pronunciarà el pregó (18 h.) i s’obrirà el concurs Els joves fan coses, en què els joves del districte tenen dos minuts per explicar el seu projecte i podran endur-se el premi de 300 euros. Per acabar la jornada, hi haurà un concert de Ginestà (19 h.), banda formada per dos germans de Sant Andreu que interpreten els seus temes sobre la vida quotidiana, els seus ideals i l’amor utilitzant el pop, la cançó protesta i el folk català.

  

 

Dijous, el Centre Cívic Trinitat Vella projectarà el documental Els joves fan coses (18 h.), sobre nois emprenedors que lluiten per tirar endavant els seus projectes davant els inconvenients. Una hora més tard, a la sala d’exposicions s’inaugurarà Diàlegs,una mostra col·laborativa firmada per una desena d’artistes emergents que expliquen, per mitjà de les seves obres, les experiències de 10 persones grans del barri. Divendres, la poesia s’escamparà pels carrers del districte amb diversos lectors que apareixeran recitant-les pels racons que menys imaginem (des de les 18 h.). Al carrer Alt, simultàniament actuaran els sorprenents Supermeganada, el grup de Victor Hermida dedicat al rock alternatiu i amb temes tan juganers com Vuelta al Cole o Cajera del Condis. Els DJ Guau b2b i Cutemils tancaran la jornada.

  

 

Obres de teatre a les botigues

Dissabte s’obrirà amb una macrosessió de microteatre als comerços. Així, mentre la gent va a comprar podran assistir a una petita representació teatral a partir de les 11 del matí. Irene Espejo oferirà ¿Por qué mientes? al Forn Trinitat, Bianca Palmisano portarà el seu Souvenir de despedida a Bianka Perruquers, la Carnisseria Maribel acollirà Claudia Prat amb Obrint portes, la Cerveseria Santana serà l’escenari de Christine Reynaud i Érase una vez en... un banco i Carlos Cortés serà al Medina Bar amb Contra todo pronóstico. Una mica més tard, sessió de bingo a la Guingueta Bella, on podrem guanyar un bitllet d’avió o 1.000 euros en viatges. I, per acabar, la plaça de la Trinitat tancarà els actes del dia omplint-se de ritmes urbans amb ‘Hijxs del asfalto’, una performance musical amb artistes de rap, trap i altres gèneres de ciutat.

És un festival sorprenent però també combatiu. / MALETAS VIeJAS

La tornada del gran Pavlovsky

Notícies relacionades

Diumenge es tractarà de transformar els carrers del barri a través de l’art i amb l’assessorament de les artistes OVNI (Anna Taratiel) i Nuria Toll. Elles encapçalaran una pintada col·lectiva d’un mural participatiu a les escales del carrer de Pare Manjón (de 10 a 13 h. i de 16 a 18). Aquesta acció té com a propòsit contribuir a la reivindicació de les veïnes de convertir el barri en més segur per a elles.

Ángel Pavlovsky durant els assajos del seu últim espectacle. / JORDI COTRINA

El final de festa tindrà lloc al Poliesportiu del CEM i consistirà en uns monòlegs solidaris en benefici de l’ACNUR i les persones refugiades (19 h.). Seran conduïts per la presentadora de Betevé Brigitta Lamoure, i comptaran amb la col·laboració del Pare Manel i còmics com Raúl Alcaraz, Marta Burling, Pepi Labrador, la rocker de l’humor Ángeles Trejo o el contacontes Daniel Raluy, entre d’altres. I un gran nom: ni més ni menys que el genial Ángel Pavlovksy, que deixarà la seva retirada temporal per col·laborar amb aquesta causa. Serà l’únic acte de pagament i l’entrada costarà de 2 (anticipada) a 4 euros (el mateix dia). En aquests temps convulsos, la situació ens obliga a mullar-nos, i ¿què millor que fer-ho en aquest apassionant bassal?

El Charco: Festival de las Afueras

Lloc:  espais i comerços de Trinitat Vella.

Dies:  des d’avui, dimecres, 2 i fins diumenge.

Preu:   actes gratuïts excepte els monòlegs solidaris (de 2 a 4 euros).

Més informació:  www.facebook.com/maletasviejas