LA GRAN CITA DEL CINE FANTÀSTIC DE CATALUNYA

Un Lannister al festival de Sitges

El festival rebrà la visita de Nikolaj Coster-Waldau, Asia Argento i Aaron Paul, aquest últim amb un film de Netflix de l'univers 'Breaking bad'

mv5by2e3y2uznzitzgizys00mdc3ltgxyjatywizmza5ngezm2fhxkeyxkfqcgdeqxvymta0mtqxmdm2 v1

mv5by2e3y2uznzitzgizys00mdc3ltgxyjatywizmza5ngezm2fhxkeyxkfqcgdeqxvymta0mtqxmdm2 v1

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

A menys d’un mes de l’arrencada del Festival de Sitges, el seu director Ángel Sala, encara tenia guardats un parell d’asos sota la màniga per anunciar en la presentació del certamen a Madrid, una cita que des de fa uns anys té lloc al Cine Doré de Filmoteca Espanyola. Les presències en la pròxima edició de Nikolaj Coster-WaldauAaron Paul Asia Argento, han sigut sens dubte els anuncis més aplaudits.

L’actor que va interpretar Jaime Lannister en la sèrie d’HBO ‘Joc de trons’ serà a Sitges per presentar la seva nova pel·lícula, ‘Suicide tourist’, en què torna a la cinematografia danesa amb la qual es va donar a conèixer de la mà del director Jonas Alexander Arnby (‘Cuando despierta la bestia’) per encarnar un detectiu que entra en contacte amb una institució clandestina responsable de fabricar fantasies suïcides.

Aaron Paul vindrà a recolzar l’estrena europea d’ ‘El camino: Una película de Breaking bad’,abans que es pugui veure a Netflix. Escrita i dirigida pel creador de la mítica sèrie, Vince Gilligan, i concebuda com la seva continuació, el film segueix les aventures d’un fugitiu, Jesse Pinkman, mentre fuig dels seus capturadors, de la llei i del seu passat.

Però la que segurament acapararà tots els flaixos del festival serà Asia Argento, que sempre s’ha caracteritzat per una actitud provocadora allà per on passa i que en els últims anys ha acaparat portades pel seu activisme feminista, pel suïcidi de la seva parella el xef Anthony Bourdain o per l’acusació d’un menor per abús sexual. L’actriu, directora i cantant rebrà un dels grans premis que atorga el Festival, el Meliès, per la seva llarga trajectòria en el gènere fantàstic.

'El faro' i 'Lux aeterna'

Entre les noves incorporacions a la graella destaca ‘El faro’,el més nou del director de ‘La bruja’, Robert Eggers, una pel·lícula protagonitzada per Robert Pattinson i Willem Dafoe ovacionada al Festival de Cannes. En aquesta cinta, el visionari director transporta l’espectador a una petita illa en alta mar (a Maine, a començaments del segle XX), on dos únics protagonistes, un veterà faroner i un jove ajudant, hauran de conviure durant quatre setmanes.

Notícies relacionades

En secció oficial (fora de competició), i tan sols un any després de guanyar el premi a la millor pel·lícula amb ‘Clímax’, torna l’iconoclasta Gaspar Noé amb una petita delicadesa per als seus seguidors, ‘Lux aeterna’,un migmetratge de 50 minuts protagonitzat per Béatrice Dalle i Charlotte Gainsbourg a l'estil de pel·lícula-assaig sobre el respecte de les creences, el treball d’interpretació i l’art de la direcció, amb un dels seus finals sorpresa habituals.

El festival, que donarà el tret de sortida el dia 3 d’octubre amb la pel·lícula de Netflix ‘En la hierba alta’,dirigida per Vincenzo Natali (‘Cube’), basada en un relat curt de Stephen King i del seu fill, Joe Hill, culminarà dissabte 12 d’octubre amb ‘The vigil’, l’‘opera prima’ de Keith Thomas ambientada en una comunitat jueva ortodoxa a Brooklyn.