ACTUA AQUEST DIUMENGE

Plácido Domingo reapareix en els assajos del festival de Salzburg

El tenor es fotografia amb els seus col·legues d'espectacle

zentauroepp49509196 icult placido190821165951

zentauroepp49509196 icult placido190821165951

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El tenor Plácido Domingo ha començat els assajos de l' òpera 'Luisa Miller' que interpretarà el pròxim diumenge 25 d'agost, tal com mostra una foto amb part de l'equip pujada a una xarxa social, cosa que suposa la seva primera aparició pública després de conèixer-se les acusacions d'assetjament sexual.

La soprano Nino Machaidze ha penjat a Instagram una foto de l'assaig on surt al costat de Plácido Domingo i dues persones més, a qui qualifica de «família». «Sempre em sento feliç amb aquest paper, especialment quan els col·legues són gent tan increïble i tan bons músics, a més de grans amics i meravelloses persones», ha assenyalat a la xarxa social.

La primera reaparició de Domingo als escenaris tindrà lloc aquest 25 d'agost al Festival de Salzburg, on també ha sigut confirmat. No obstant, alguns festivals encara estan pendents de confirmar la seva presència, la majoria de manera positiva tot i que amb reticències i recordant que estan «a l'espera» de saber més informació respecte a futures investigacions.

Per exemple, l'Òpera Estatal d'Hamburg -on se l'espera amb 'Simon Boccanegra' el març del 2020- ha reiterat que «es pren molt seriosament» les acusacions al tenor, tot i que de moment mantenen l'actuació prevista. «Seguirem molt de prop el desenvolupament d'aquest cas, mantindrem discussions i després prendrem una decisió a partir de tot això», ha apuntat un portaveu de la institució.

Pendents del promotor

Tant a Colònia com a Cracòvia, les institucions que acolliran els concerts de Domingo han assenyalat que «de moment» es mantenen, però dependran de la decisió final del promotor.

Notícies relacionades

Mentrestant, l'Òpera de Los Angeles, que va anunciar una investigació sobre les acusacions a Domingo -director general de la institució-, ha contractat l'advocada Debra Wong Yang, del bufet d'advocats Gibson, Dunn & Crutcher, per dur a terme aquest procés «exhaustiu i independent», segons han assenyalat des de la institució.

Yang és una exfiscal dels Estats Units i jutge del Tribunal Superior del Comtat de Los Angeles, i ha investigat altres casos de conductes similars, segons recull 'Los Angeles Times'.