El Teatro Real manté l'actuació del maig de Plácido Domingo

Tant l'òpera madrilenya com el ministre de Cultura en funcions opinen que les acusacions han d'estar fundades i ser provades

(FILES) In this file photo taken on July 25, 2015 Spanish singer Placido Domingo performs on stage during a concert at the Starlite in Marbella. - Opera great Placido Domingo denied multiple allegations of sexual harassment on August 13, 2019, insisting that he believed all interactions and relationships throughout his long career were always welcomed and consensual. (Photo by Jorge Guerrero / AFP)

(FILES) In this file photo taken on July 25, 2015 Spanish singer Placido Domingo performs on stage during a concert at the Starlite in Marbella. - Opera great Placido Domingo denied multiple allegations of sexual harassment on August 13, 2019, insisting that he believed all interactions and relationships throughout his long career were always welcomed and consensual. (Photo by Jorge Guerrero / AFP) / JORGE GUERRERO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Teatro Real ha confirmat aquest divendres a la nit l’actuació prevista de Plácido Domingo per al pròxim mes de maig amb 'La Traviata' i ha reiterat la seva "admiració i reconeixement" al tenor.

Dilluns, en un mitjà nord-americà, nou dones, vuit d’elles de manera anònima, van atribuir a l’artista madrileny assetjament sexual en els anys 80 i ell va respondre que sempre va creure que eren relacions i interaccions "consensuades" i "benvingudes".

El Real ressalta en un comunicat "l’extraordinària carrera per a la lírica espanyola i internacional i la seva exemplar trajectòria" en aquesta institució i així ho confirmarà en la seva pròxima interpretació" en 'La Traviata'.

El coliseu madrileny considera que "les acusacions que s’aboquen sobre aquest tipus de comportaments, ateses les seves conseqüències, han d’estar fundades i ser provades en les instàncies que corresponen".

Guirao, amb el tenor

Notícies relacionades

En la mateixa línia s’ha expressat el ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, que ha alertat sobre les "penes de telenotícies" que sorgeixen en casos com el del tenor, mentre ha reconegut que no li agraden les "denúncies anònimes".

El teatre manifesta en la seva nota la seva "tolerància zero" davant "qualsevol conducta que pugui suposar abús i assetjament sexual o de qualsevol altra índole i la seva absoluta solidaritat amb les víctimes d’aquests actes".