CRÒNICA

Chick Corea, cor llatí

El pianista es va mostrar infal·lible, als seus 78 anys, durant el concert de diumenge al Teatre Grec

zentauroepp49260190 barcelona   28 07 2019    icult       el pianista  chic core190729181823

zentauroepp49260190 barcelona 28 07 2019 icult el pianista chic core190729181823 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Roger Roca

¿Com acaba un concert de Chick Corea? Doncs sempre igual. Quan sembla que ja no hi ha res més, Corea fa unes notes del 'Concierto de Aranjuez' i deixa anar l’enganxosa 'Spain'. La seva bomba llatina particular. Aquest ‘hit’ mig flamenc, mig carioca, mig ves-a-saber-en-què-pensava-Corea quan el va escriure. A les seves mans, tan infal·libles com sempre als seus 78 anys, els ritmes i colors llatins es barregen en un revoltim que al final sona només a ell. 

Notícies relacionades

Diumenge, al Teatre Grec, va tornar a tancar el concert amb 'Spain', però aquesta vegada l’elecció tenia més sentit que mai. Presentava My Spanish Heart Band, potser la formació amb més substància de les moltes –moltíssimes: ve cada dos per tres– que ha presentat a la ciutat. Venia a retre comptes del seu amor pel llatí, i per a això es va portar el millor de cada barri. Jorge Pardo, a la flauta i al saxo; Niño Josele, a la guitarra, i el notable ‘bailaor’ Nino de los Reyes per al flanc flamenc, juntament amb una rítmica devastadora i dos vents més que sonaven com la Fania All Stars per complet. 

Amb Paco de Lucía present en el repertori i en el record, van començar per Stravinsky, però van anar aviat a Amèrica Llatina i després a l’ibèric via clàssics de Corea i el 'Zyryab' de De Lucía. Els flamencs, especialment un Pardo estel·lar, li van posar la conya, l’“¿i si?”, el misteri que sempre falta en els concerts d’un músic inapel·lable i portentós, sí, però que mai sembla al caire de res. Diumenge, al Grec, els seus companys el van empènyer una mica més enllà i es va agrair una mica de vertigen.

Temes:

Grec Concerts