NOMENAMENT

Jordi Costa, nou cap d'Exposicions del CCCB

L'escriptor i periodista destaca pel seu coneixement de la cultura popular i ha comissariat mostres del centre com les de Ballard i Kubrick

zentauroepp49198654 icult jordi costa nuevo jefe de exposiciones del cccb190724181634

zentauroepp49198654 icult jordi costa nuevo jefe de exposiciones del cccb190724181634

1
Es llegeix en minuts

L’escriptor, periodista i comissari Jordi Costa serà el nou cap d’Exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) després d’haver guanyat el concurs públic per cobrir aquesta plaça, a la qual han optat 30 candidats, segons ha anunciat el centre en un comunicat.

El jurat ha remarcat la seva capacitat de renovar la proposta expositiva del CCCB, respectant la seva trajectòria, i ha ressaltat que aportarà el seu bagatge com a escriptor i crític de cine, i també un profund coneixement del còmic i altres dimensions de la cultura popular.

Costa (Barcelona, 1966) és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona (UB) i és autor dels llibres 'Mondo buldog' (1999), ‘Vida mostrenca’ (2002), 'Todd Solondz: En los suburbios de la felicidad’ (2005) i 'Cómo acabar con la contracultura' (2018), entre d’altres.

Ballard i Kubrick

Ha comissariat les exposicions 'Cultura Porqueria: una espeleologia del gust' i 'J. G. Ballard, autòpsia del nou mil·lenni', totes dues al CCCB, a més de 'Ficciones en serie', 'Ficciones en serie. Segunda temporada' (SOS 4.8) i 'Plagiarismo' (La Casa Encendida, amb Álex Mendíbil), i també s’ha encarregat del comissariat local de 'Stanley Kubrick', al CCCB.

Notícies relacionades

Ha sigut professor associat de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i actualment exerceix la docència en el grau de Cine de la Universitat Camilo José Cela.

Desenvolupa la seva tasca com a crític de cine en les pàgines d’'El País’, ha dirigit les pel·lícules 'Piccolo grande amore' i 'La lava en los labios’, i ha participat com a actor en la pel·lícula 'Bergman Island', de Mia Hansen-Love.

Temes:

CCCB