20 febr 2020

Anar al contingut

CONFLICTE LABORAL

La Fira garanteix la celebració del Sónar malgrat la vaga de muntadors

El col·lectiu de muntadors dels elements aeris dels escenaris mantenen la vaga convocada des d'aquest dijous, dia 11, fins al dissabte 20 de juliol

Julián García

El conflicte laboral entre la Fira de Barcelona i els professionals del muntatge dels elements aeris dels escenaris –coneguts com a ‘riggers’– voleteja de manera preocupant sobre l’organització del festival Sónar, que s’ha de celebrar a les seves instal·lacions de Montjuïc i Gran Via entre el 18 i el 20 de juliol. El col·lectiu de muntadors manté la vaga prevista des d’aquest dijous fins al dia 20, mentre la Fira assegura que l’aturada “no afectarà el festival” i garanteix un “funcionament normal”. 

Els muntadors mantenen un estira-i-arronsa amb la Fira per la nova licitació del seu servei, que fins ara oferia UTE Rigging i que s’adjudicarà a una nova empresa a partir de l’octubre. Els ‘riggers’ consideren que aquesta nova licitació no garanteix la continuïtat dels treballadors, que fa més de 12 anys que realitzen tasques per a l’entitat firal, segons assegura el Col·lectiu Ronda, que assessora els muntadors. La Fira, per la seva banda, estima que “la possible subrogació dels treballadors actuals [...] seria il·legal” i “podria plantejar un problema legal amb les empreses que puguin presentar-se al concurs”.

La Fira va anunciar en un comunicat que si finalment “UTE Rigging no pot realitzar aquest servei” contractarà altres empreses “per assegurar el muntatge” del Sónar. L’advocat Quim Español, del Col·lectiu Ronda, va considerar que aquesta decisió de la Fira “implicaria vulnerar el seu dret a la vaga”.

Els representants dels treballadors i UTE Rigging van mantenir, ahir, a la Conselleria de Treball, una reunió de mediació de més de cinc hores sense que es pogués desbloquejar la situació. La Fira també hi va acudir, però va declinar participar en la reunió al considerar que ells no són part del conflicte.

Temes: Sónar