la gran cita del fòrum

070 Shake, sotrac sense parar al Primavera Sound

La jove rapera de New Jersey va fer una exhibició de registres vocals i força per presentar-se com un dels noms del futur del hip-hop

glittertn

glittertn

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny

I a la tercera cançó, va respirar. Hiperactiva va començar –i va acabar– 070 Shake (Danielle Ballbuena), que va desbordar potència i dinamisme des que va irrompre a l’escenari en un dels concerts més destacats de la primera jornada del Primavera Sound. Una exhibició total de registres vocals, de postura i de força des de la frontera entre el rap i l’r&b. Només va estar acompanyada del seu ‘deejay’ a l’escenari, però li va faltar espai, va arrasar amb tot. Poc després de començar, va desafiar el públic a seguir-li el ritme: “Jugarem al ping-pong amb l’energia”. Això va ser poc després que hagués pujat a la taula del ‘dj’, baixat a tocar a la fossa per estar amb el públic i que s’enfilés a una de les plataformes que sostenien l’escenari Pichtfork. ¡Quantes coses que van passar en pocs minuts!

Notícies relacionades

La prometedora (tot i que després de la seva demostració dijous a la nit soni ridícul el qualificatiu) rapera nord-americana de 21 anys va obrir el ritual urbà –“estarem només tu i jo, gaudirem, ens estimarem, no ens barallarem”, va demanar– amb‘Glitter’i ‘Stranger’. El sotrac va ser constant, sense parar. I, ella, insistent, preocupada perquè la notable multitud que va congregar s’ho passés bé. Amb ‘Honey’, el seu tema més popular, ho tenia assegurat.

Al mig del cicló, la de New Jersey també va recordar presentar ‘Morrow’, el single del seu pròxim treball, ‘Modus vivendi’. La va clissar Kanye West amb tan sols 19 anys i la va fer firmar pel seu segell, G.O.O.D. Music. Des d’aleshores, s’ha consolidat a passos de gegant en el panorama urbà. Dijous a la nit 070 Shake va demanar pas al futur sacsejant el personal.