RECOMANACIONS LLIBRESQUES

Cinc llibres que hauries de llegir de Siri Hustvedt, premi Princesa d'Astúries de les Lletres 2019

zentauroepp48274304 icult190522142916

zentauroepp48274304 icult190522142916 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

TODO CUANTO AMÉ / ALLÒ QUE VAIG ESTIMAR 

(2003). 

Quan a Siri Hustvedt encara se la coneixia senzillament com a la segona dona de Paul Auster va aparèixer aquesta novel·la poderosament inquietant que relata les relacions d’amistat d’un crític d’art i un artista, i de les seves respectives famílies. La premsa sensacionalista hi va veure un paral·lelisme entre alguns fets de la novel·la amb els problemes amb la justícia de Daniel, el fill d’Auster amb l’escriptora Lydia Davis, que es va veure embolicat en una trama de narcotraficants.

ELEGÍA PARA UN AMERICANO / ELEGIA PER A UN AMERICÀ 

(2008). 

La mort del seu pare, un prestigiós professor d’història d’origen noruec, està en la base d’aquesta novel·la que l’autora va concebre com si es tractés d’un ‘thriller’, tot i que en realitat obeeixi a la premissa que realment desconeixem la vida íntima de la gent que més estimem.

LA MUJER TEMBLOROSA

(2010). 

Mentre parlava en un homenatge dedicat al seu pare, Siri Hustvedt va començar a tremolar de cap a peus mentre era capaç de mantenir la coherència del seu discurs. Aquest problema neurològic molt difícil de diagnosticar va ser l’inici dels estudis que l’autora va desenvolupar en l’àmbit de la neuropsiquiatria, fins al punt que va acabar sent una experta en el tema i una veu recurrent en els congressos. Aquest llibre recull diversos textos sobre aquest interès.

EL MUNDO DESLUMBRANTE / EL MÓN RESPLENDENT

(2014).

 De nou torna Hustvedt en aquesta novel·la sobre el món de l’art –durant anys va ser crítica d’art–, però li afegeix un significatiu pas més ficcionant una reflexió feminista. La vídua d’un prestigiós tractant d’art i una artista que no ha aconseguit reconeixement decideix cedir  la seva obra a tres joves artistes masculins que immediatament adquireixen fama. Més enllà de la trama, la novel·la, està construïda com un puzle fascinant que el lector ha d’acabar d’armar.

RECUERDOS DEL FUTURO / RECORDS DEL FUTUR 

Notícies relacionades

(2019).

Tot i que sempre ha utilitzat la seva experiència en totes les seves incursions en la ficció, Hustvedt relata aquí els seus anys de formació quan es va traslladar a Nova York a la recerca del seu lloc com a escriptora. A més, en aquesta novel·la, l’última, posa en pràctica molta de la teoria abocada en el seu celebrat assaig ‘La dona que mira els homes que miren les dones’, en què qual exposa, entre altres coses, les seves idees feministes.

Temes:

Llibres