records de la seva escola

Almodóvar confessa que els capellans el van assetjar quan era petit: "Sempre vaig aconseguir escapar-me"

zentauroepp47316913 almodvar190508124617

zentauroepp47316913 almodvar190508124617 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El cineasta Pedro Almodóvar ha revelat que "almenys 20 nens" van ser assetjats a la seva escola i que també "ho van intentar amb ell". "Recordo almenys 20 nens que vivien a l’escola i van ser assetjats. També van intentar-ho amb mi, però sempre vaig aconseguir escapar-me. Hi havia un sacerdot que sempre em donava la mà al pati per besar-la, però mai ho feia, sempre fugia i quan estava sol, no caminava sinó que corria", ha afegit.

"Tenia 10 anys i amb els meus companys passava les 24 hores del dia. Al dormitori, a la nit, ens explicàvem les nostres experiències. Teníem por", ha lamentat en una entrevista amb l’edició italiana de 'Vanity Fair' el cineasta manxec. Així, Almodóvar ha qualificat com a "experiència terrible" el pas per una escola de sacerdots que el va convertir en "un nen ignorant que es passava el temps cantant, amb mestres completament inadequats per a la tasca i inquietants en altres aspectes". "Sens dubte, no volia ser sacerdot, però volia aprendre alguna cosa, saber més sobre els meus dubtes inicials relacionats amb l’existència de Déu", ha afegit el director de 'La mala educación' (2004), una pel·lícula en la qual es va submergir en el profund pou de la pederàstia dins de l’Església.  

Crítiques al Papa

Notícies relacionades

En aquesta entrevista, Almodóvar també recorda la "frustració" de veure escapar els culpables. "Els rumors dels abusos havien arribat més enllà dels murs de l’escola i els casos eren tan concrets i tan nombrosos que el lideratge salesià no podia fer res més que intervenir-hi. ¿I com hi van intervenir? Van enviar els sacerdots a un internat per a adolescents i no hi va haver cap càstig", ha apuntat.

El realitzador també ha apuntat al Vaticà i les seves responsabilitats en aquest assumpte. "No sé si el Papa està duent a terme una revolució o si no està fent res. El que sé és que no està fent prou. No només contra l’abús, sinó també amb tot el que té a veure amb la sexualitat dels sacerdots", ha criticat. Per Almodóvar, al Papa "mai se li va ocórrer pensar que els homes i les dones són éssers humans i tenen desitjos que no es poden tallar com es fa amb una branca d’arbre". "Estic segur que si es digués adeu al celibat, desapareixeria el 90% dels abusos", ha defensat.