beneficiarà 1.300 persones

Els artistes ja poden compatibilitzar pensió i drets d'autor

47732017 601

47732017 601 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial Decret pel qual es regula la compatibilitat de la pensió contributiva de jubilació i l’activitat de creació artística, una mesura de la qual el Govern estima que es podran beneficiar més de 1.300 persones.

Així ho ha explicat la ministra d’Educació i Formació Professional i portaveu del Govern, Isabel Celaá, en roda de premsa després del Consell de Ministres, recordant que es tracta d’"una demanda llargament sostinguda en el temps" pels creadors que "volen, legítimament, mantenir la compatibilitat amb el sistema de pensions".

Notícies relacionades

Amb aquesta regulació, els beneficiaris mantindran "a tots els efectes" la seva condició de pensionistes, compatibilitzant amb els drets d’autor. "Donem resposta a la necessitat de qualsevol societat de mantenir i incrementar el capital cultural aportat pels que s’han dedicat o segueixen dedicats a l’activitat artística", ha asseverat.

Celaá ha afegit que qui desenvolupi una activitat artística podrà optar entre aquesta compatibilitat, si és un pensionista, "o una altra manera de concurrència entre pensió i feina a la qual tingui dret". "És a dir, que pot conservar el sistema actualment vigent o realment recórrer a aquesta formula de compatibilitat", ha conclòs.