Per una estampida

Diversos ferits en un homenatge al raper Nipsey Hussle, assassinat a trets

Centenars de persones van anar a retre-li homenatge davant de la botiga de roba del músic a Los Angeles, a la porta de la qual va ser assassinat

zentauroepp47600703 nipsey190402084233

zentauroepp47600703 nipsey190402084233 / DAVID MCNEW

2
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys 19 persones van resultar ferides aquest dilluns en una estampida durant l’homenatge a Los Angeles (EUA) al raper Nipsey Hussle, que van ser assassinades a trets diumenge, va informar el Departament de Bombers de la ciutat californiana. Dos d’aquests ferits es troben en estat crític.

Centenars de persones van anar a retre homenatge a Nipsey Hussle a Marathon Clothing, la botiga de roba del músic a la zona de South Los Angeles i a la porta de la qual va ser assassinat.

No obstant, el lloc de l’homenatge es va convertir en un caos quan nombroses persones van començar a fugir de la zona en estampida passades les 20.00 hores locals (04.00 GMT de dimarts).

De moment, no estan clares les causes de l’estampida, ja que en un primer lloc es va parlar que hi va haver un tiroteig però la policia va negar aquestes informacions a Twitter.

Empentes i trepitjades

Segons les autoritats, la majoria de ferits es van produir per empentes, trepitjades o atropellaments quan la gent fugia del lloc.

D’altra banda, la policia de Los Angeles va difondre a les xarxes socials imatges i informació d’Eric Holder, el sospitós de l’assassinat de Nipsey Hussle i el parador del qual es desconeix.

Els investigadors van assegurar que Holder, de Los Angeles de 29 anys, es va aproximar al raper cap a les 15.20 hores de diumenge i el va disparar a curta distància abans de fugir en un vehicle que li estava esperant en un carreró.

L’assassinat va tenir lloc uns 30 minuts després que l’artista publiqués en el seu compte de Twitter que "tenir enemics forts és una benedicció". Per aquests indicis, es creu que aquest crim pot estar relacionat amb la violència de colles.

Orígens de carrer

Ermias Asghedom, el nom real de Nipsey Hussle, va néixer a Los Angeles el 1985 i es va fer famós en l’escena hip-hop de la ciutat californiana com un artista orgullós dels seus orígens de carrer i vinculat a una facció dels Crips, una de les bandes més cèlebres d’aquesta ciutat.

Després de diversos anys en què va treure diferents ‘singles’ i ‘mixtapes’, Nipsey Hussle va publicar el 2018 el seu àlbum debut 'Victory Lap'. Gràcies a aquest disc va obtenir una nominació al millor àlbum de rap en la 61a edició dels Grammy.

Notícies relacionades

Nombroses estrelles d’Amèrica del Nord, com Rihanna i Drake, van lamentar l’assassinat de Nipsey Hussle, que tenia dos fills i que era molt valorat entre la comunitat afroamericana pel seu treball comunitari i social.

El rap nord-americà, un món en el qual les morts prematures per violència han sigut freqüents al llarg de la seva història, va patir l’any passat els assassinats de XXXTentacion i Jimmy Wopo. 

Temes:

Assassinats