DE HOLLYWOOD A BARCELONA

Els artistes impulsen un passeig de la Fama a la Rambla

La commemoració del Dia Internacional del Teatre comença amb una vistosa acció al centre de Barcelona

zentauroepp47504114 icult190325193142

zentauroepp47504114 icult190325193142 / maitecruz

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera

En els últims anys la celebració delDia Internacional del Teatre, que es commemora demà 27 de març, ha anat a més a Barcelona. Aquest any ha tingut un sorprenent inici. Aquesta la tarda els passejants de les Rambles s’han vist sorpresos per una acció que ha servit per visualitzar un nou projecte: La Rambla de les Arts. Aquesta iniciativa impulsada per l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) en col·laboració amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i els Teatres Públics pretén adaptar la idea de l’icònic passeig de la Fama de Hollywood a la Rambla. L’acció ha servit per visualitzar com seria aquest projecte, l’aprovació del qual aniria vinculada al de la remodelació de l’històric passeig per als vianants.

Al voltant de les sis de la tarda, davant l’Arts Santa Mònica, figures de l’espectacle com la veterana Montserrat Carulla, la seva filla Vicky Peña, Joan Lluís Bozzo, l’entranyable còmic Joan Pera, el coreògraf Cesc Gelabert, l’actor i director Mario Gas i els clowns Pepa Plana iGuillem Albà, entre d’altres, han destapat vinils que imitaven la futura placa d’homenatge a figures del teatre, la música, la dansa i el circ. Dissenyada per Philip Stanton, nord-americà establert a Barcelona, l’estrella destaca sobre un fons de trencadís de viu color vermell, blau, groc o verd, perquè així es vegin bé de dia. Es preveu utilitzar el sol per carregar els focus que les il·luminaran de nit.

El projecte preveu retre homenatge a grans intèrprets espanyols que hagin deixat empremta a Catalunya a partir de la recuperació de la democràcia. Entre els noms es podien veure els de l’actor Paco Morán, la soprano Montserrat Caballé i el pallasso Monty.

Millor vius 

Notícies relacionades

A Joan Pera, que ha destapat la del seu íntim amic i col·lega Paco Morán, li ha fet una il·lusió enorme retrobrar-se amb ell en ple centre de la ciutat. “Sempre és emocionant tornar a coincidir amb ell, tot i que sigui així, perquè la nostra història va ser una cosa irrepetible. Realment ell es mereix aquesta estrella”, ha assenyalat el veterà actor. Tot i que encantada de l’augment de visibilitat de l’art escènic, Plana, que portava el nas vermell de pallassa, ha matisat: "L’únic que lamento és que tots els que hi figuren ja estan morts. A mi no m’agradaria haver d’acabar així per tenir la meva estrella". No era l’única amb aquesta opinió. 

De moment, tant institucions públiques com agents culturals de la zona han acollit la proposta amb entusiasme. “El projecte de remodelació de la Rambla i les eleccions tan a prop, van a favor”, ha destacat Toni Albadalejo, vicepresident d’Adetca.  Els artistes reivindiquen la Rambla, un passeig històricament unit a ells amb sales de tanta solera com el Principal (que allotja la Cúpula Venus), el Liceu, el Poliorama i el Capitol. I el Romea, una altra sala històrica, es troba a un pas. 

Temes:

Teatre