CINEASTA POP

Tarantino recupera Los Bravos en el tràiler de la seva nova pel·lícula

'Bring a little lovin' posa un ritmàs al primer avanç de 'Once upon a time in Hollywood'

tarantino / periodico

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire

El tràiler de la pròxima pel·lícula de Quentin Tarantino, com diria la guru del benestar Marie Kondo, "desprèn alegria". Se suposa que ‘Once upon a time in Hollywood’ desembocarà en el terrible assassinat de Sharon Tate en mans de la família Manson, però en el radiant primer avanç tot és molt festiu.

L’actor encarnat per Leonardo DiCaprio balla amb noies a la televisió; el doble en una sèrie ‘western’ de l’anterior, personatge de Brad Pitt, es deixa ensinistrar per Bruce Lee en les arts marcials; Margot Robbie, com Tate, balla i salta contra fons psicodèlics, hi ha noies ‘hippies’ somrients, precioses marquesines de neó... I Los Bravos s’encarreguen de posar la contagiosa música.

Així és: si aquest primer 'teaser' desprèn tanta alegria, és sobretot pel baix letal de 'Bring a little lovin', emblemàtic ‘single’ de la banda pop espanyola dels 60 liderada per Mike Kennedy (llavors encara Michael Kogel).

Algú hauria de preguntar a Tarantino, que escull personalment la majoria de les cançons que sonen a les seves pel·lícules, com va arribar fins a aquest tema; si embrutant-se els dits a les cubetes o a través de 'Dame una mica d’amooor...!' la comèdia híbrid d’animació i imatge real a què va donar títol. El director José María Forqué hi assumia les maneres del Richard Lester dels Beatles i José Luis Coll era un Fu Manchú d’estar per casa. ¿La veuria Tarantino? La cançó de Los Bravos va assolir la posició 51 el juny del 1968 dins del Billboard Hot 100 nord-americà. Va ser el seu tercer gran èxit al país després de la irrupció de 'Black is black' (1966) i 'Going nowhere' (1966).

Composició dels Easybeats

'Bring a little lovin' era una composició de Harry Vanda i George Young, del grup beat The Easybeats (els homes de 'Friday on my mind', versionada per Bowie a 'Pin ups') i després Flash and the Pan. Ells mateixos la van regravar per a la versió australiana del seu àlbum 'Vigil' (1968), i un quart de segle després va ser, sorprenentment, Ricky Martin qui la va recuperar en castellà com a 'Dime que me quieres'.

Notícies relacionades

Tarantino ja s’ha recolzat en la música espanyola o d’influència espanyola en altres ocasions. La banda sonora de 'Kill Bill: Vol. 2' incloïa 'Tu mirá', de Lole y Manuel. I en l’anterior volum, la guitarra espanyola i les palmes del ‘remake’ disco del clàssic de The Animals 'Don’t let me be misunderstood' pels francesos Santa Esmeralda van il·lustrar el duel entre Kiddo i O-Ren.

Sota, el 'teaser' de 'Once upon a time in Hollywood'.