Medalla el Dia del Pare

Carmen Maura homenatja els homes: "Estic una miqueta cansada de tant #MeToo»

L'actriu defensa que ha lluitat perquè la situació de les dones "fos millor"

zentauroepp39167202 la actriz carmen maura durante 19 edici n del festival de ci180726174302

zentauroepp39167202 la actriz carmen maura durante 19 edici n del festival de ci180726174302 / GJB

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’actriu madrilenya Carmen Maura ha rebut la Medalla Internacional de les Arts 2018 de la Comunitat de Madrid, un reconeixement al mèrit de figures i institucions de rellevància internacional en el camp de la cultura i la màxima distinció, i els l’ha brindat "als homes", que li donen "tanta tendresa últimament".

"Crec que hem de protegir-los. Reconec que estic una miqueta cansada de tant #MeToo", ha defensat l’actriu, en l’acte d’entrega de la medalla, celebrat aquest dimarts al pati de la Reial Casa de Correus, seu del Govern autonòmic. 

La cita, a la qual han assistit polítics, personalitats i amics de l’actriu, l’ha obert el conseller de Cultura, Turisme i Esports, Jaime de los Santos, que ha assenyalat que Maura és "indispensable i imprescindible, una dona gran, que fa del món un lloc millor". 

Després de la projecció d’un vídeo amb alguns dels millors moments de la seva carrera, i un llarg aplaudiment del públic, el president de la Comunitat, Ángel Garrido, li ha entregat la medalla a l’actriu. 

Carmen Maura, en la seva intervenció, ha reconegut que la seva carrera no ha estat basada en gaires estudis i que el seu coneixement ve "de quan jugava a casetes". "No ha sigut un camí tortuós. Si ho compares amb la vida normal, fàcil", ha dit, per a continuació assegurar que ser actriu és l’única cosa que li "sortia bé de veritat". 

Homenatge pel Dia del Pare

Així mateix, ha volgut, pel Dia del Pare, fer "un homenatge als homes", que li donen "molta tendresa últimament". Així, ha fet un recorregut per alguns dels homes que van aportar a la seva carrera com Fernando Fernán Gómez, Pedro Almodóvar i Alex de la Iglesia. 

En aquest sentit, ha defensat que ella ha sigut una dona que ha lluitat "veritablement per fer el que volia" i perquè la situació de les dones "fos millor". "Crec que moltes de les noies d’ara no es poden ni imaginar com era la situació de la dona abans que arribés la democràcia", ha continuat. 

Per a l’actriu, haver viscut el canvi d’Espanya, haver passat de la dictadura a la democràcia, ha sigut una de "les aventures més meravelloses". El país, segons ha continuat relatant, "estava tancat al món sencer i que s’obrís d’aquesta manera en 15 dies va ser una cosa molt divertida". 

També la madrilenya ha volgut reivindicar la "democràcia" i ha recordat unes paraules del seu company Antonio Banderas en què demanava que hi hagués diàleg, acostament i que aconseguissin oblidar coses que "ja estan passades". 

Notícies relacionades

A més, a Carmen Maura li fa il·lusió aquesta medalla de caràcter internacional perquè així se sent per "la quantitat de vegades" que ha hagut de "parlar bé d’Espanya, quan Espanya era completament desconeguda". 

"La gent no sabia on era, calia explicar-li que no formava part de l’Àfrica, que Espanya no era només les corrides de toros i la paella", ha explicat. En aquest punt, s’ha mostrat "molt orgullosa" de ser espanyola i de defensar el seu país en un moment en què "necessita ser defensada". Al seu parer, no es pot permetre que "se’n vagi a la merda" la seva imatge "en dos mesos". "Anem amb compte de posar-la verda per allà fora", ha alertat.