La declaració serà per videoconferència

Miguel Bosé testificarà aquest dijous en el judici contra la seva mare per apropiació indeguda d'un dibuix de Picasso

Lucía va vendre la il·lustració d'una seva empleada morta per 198.607 euros i no va entregar els diners als hereus

lmmarco45242274 gente miguel bose instagram180928193551

lmmarco45242274 gente miguel bose instagram180928193551

1
Es llegeix en minuts

El cantant Miguel Bosé testificarà aquest dijous en el judici que celebrarà l’Audiència Provincial de Madrid contra la seva mare Lucía per un delicte d’apropiació indeguda al quedar-se un dibuix de Picasso que pertanyia a una empleada seva que va morir i vendre’l en una subhasta per 198.607 euros.

El passat 5 de novembre, la vista oral es va suspendre a l’acceptar la Sala la petició d’una de les parts de la declaració en qualitat de testimoni de Miguel Bosé. Llavors, un dels germans de la denunciant va afirmar que el dibuix l’hi va regalar la 'Tata' a Miguel Bosé. No obstant, la seva mare sosté que era seu i no del seu fill.

El cantant participarà en la vista oral des de Mèxic a través de videoconferència, presumiblement en horari de tarda a causa de la diferència horària amb el seu país actual de residència.

La Fiscalia de Madrid sol·licita en el seu escrit d’acusació una pena de dos anys de presó i una multa de vuit mesos amb quota diària de 20 euros, a més de la corresponent indemnització a la persona perjudicada.

Notícies relacionades

El fiscal considera provat que la processada va mantenir convivint al seu domicili de Madrid la seva empleada domèstica Remedios fins a la mort d’aquesta. Després de cinquanta anys al seu servei, i com que l’esmentat domicili era el seu lloc de residència, Remedios hi tenia totes les seves pertinences, entre les quals es trobava un dibuix realitzat a la mateixa per Pablo Ruiz Picasso.

En la part posterior del dibuix hi ha una dedicatòria del pintor en la qual es pot llegir 16-2-63 i “para Reme”. L’acusada es va fer seu el dibuix, disposant del mateix per a la seva venda en una subhasta el 25 de juny de 2008, en la qual va assolir el preu de 198.607 euros; i mai va entregar els esmentats diners als hereus de Remedios després de la seva mort.