TENIA 77 ANYS

Mor l'actor Bruno Ganz

Tot i que se'l recorda pel seu paper de Hitler a 'El hundimiento', va protagonitzar grans pel·lícules com 'El amigo americano' o 'El cielo sobre Berlín'

zentauroepp9914627 bruno ganz190216132601

zentauroepp9914627 bruno ganz190216132601 / JOHANNES EISELE

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

L’actor suís Bruno Ganz, famós per papers com eld’Adolf Hitler  a la controvertida pel·lícula alemanya ‘El hundimiento’,ha mort aquest dissabte als 77 anys al seu Zuric natal, segons ha informat el seu agent.

Nascut el 22 de març de 1941, de pare suís que treballava com a mecànic i de mare italiana, Ganz va desenvolupar la seva carrera artística al cine, la televisió i el teatre en llengua alemanya durant més de mig segle. Juntament al seu paper protagonista a ‘El hundimiento’, en què va encarnar un führer derrotat en els seus últims dies al búnquer de Berlín, Ganz va destacar pels seus papers en films de Wim Wenders com ‘El amigo americano’, ‘Tan lejos, tan cerca’ o ‘El cielo sobre Berlín’.

Fora del cine en alemany, Ganz va estar a les ordres de mestres comFrancis Ford Coppola o Ridley Scott, va participar en famoses pel·lícules com ‘El candidato manchú’, ‘The Reader’ o ‘Unknown’ i també va treballar en produccions del cine francès o italià.

Notícies relacionades

L’any passat, els metges li van diagnosticar un càncer intestinal, per la qual cosa va començar un tractament amb quimioteràpia que el va obligar a deixar els escenaris. El seu últim treball va ser el de narrador en l’òpera de Mozart ‘La flauta màgica’ durant el Festival de Salzburg (Àustria). 

Ganz era portador de l’Anell d’Iffland, que tradicionalment porta el que hagi sigut considerat millor actor en llengua alemanya del moment, i que a la seva mort ha d’heretar un altre intèrpret, per la qual cosa s’haurà de buscar un successor.

Temes:

Cine