anunci

Lluís Pasqual dirigirà el Teatro del Soho d'Antonio Banderas a Màlaga

L'exresponsable del Lliure assumeix la direcció del projecte de l'actor a la seva ciutat natal

lainz38911896 barcelona    16 06 2017      icult      lluis pascual  en un180712203821

lainz38911896 barcelona 16 06 2017 icult lluis pascual en un180712203821

1
Es llegeix en minuts

El director teatral Lluís Pasqual assumirà la direcció del Teatro del Soho, l’espai escènic que impulsa l’actor Antonio Banderas a Màlaga i l’obertura del qual està prevista per a la pròxima tardor, segons ha informat aquest dimarts l’entitat cultural. Pasqual adquireix aquesta nova responsabilitat cinc mesos després d’haver dimitit del seu càrrec al Teatre Lliure de Barcelona, del qual va ser cofundador el 1976 i que dirigia des del 2011. El director català va deixar el Lliure el passat 1 de setembre, després de la polèmica desencadenada per una jove actriu que el va acusar d’utilitzar mètodes despòtics i reconèixer que havia perdut el recolzament dels treballadors de la institució.

Al llarg de la seva carrera, Pasqual ha compaginat la direcció escènica amb la de diverses institucions teatrals com el Centro Dramático Nacional de Madrid, l’Odéon-Théâtre de l’Europe a París, la Biennale de Venezia i el Teatro Arriaga de Bilbao. Així mateix, ha dirigit un centenar d’espectacles en aquests teatres, així com al Piccolo Teatro di Milano, el Maly de Sant Petersburg, el Teatro Martín de Buenos Aires i el Festival d’Avignon.

Notícies relacionades

Antonio Banderas ha afirmat que Pasqual, "amb la seva experiència i el seu talent, consolida el projecte del Teatro del Soho, que busca ser un referent cultural al món sencer, i amb ell en la direcció, aquesta meta està encara més a prop". Per la seva part, Pasqual ha assenyalat que li fa "especial il·lusió emprendre una nova aventura teatral tan especial" amb el seu "amic" Antonio Banderas "i en una ciutat com Màlaga".

Actualment es desenvolupen les obres de remodelació del fins ara denominat Teatro Alameda per a la seva reobertura com a Teatro del Soho, espai que compta amb el patrocini de CaixaBank.