CITA AMB LA HISTORIETA

Gran Premi d'Angulema per a Romiko Takahashi

La creadora de 'Ranma' és la segona dona i la segona autora de manga que guanya el prestigiós guardó del festival de còmic francès

zentauroepp46676320 rumiko takahashi icult190123215913

zentauroepp46676320 rumiko takahashi icult190123215913

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Segona dona i segona mangaka a guanyar el prestigiós Gran Premi del Festival de Còmic d’Angulema (França) en els 46 anys d’història del certamen, un guardó que reconeix el conjunt d’una obra. És Rumiko Takahashi, de 61 anys, una de les mestres del manga i una de les autores més llegides del món, que ha venut més de 200 milions d’exemplars de les seves obres, entre les quals destaquen ‘Ranma 1/2’, ‘Urusei Yatsura’ i ‘La casa Ikkoku’.

Takahashi és la segona dona a aconseguir el Gran Premi després de Florence Cestac, que el va guanyar el 2000. I abans que ella, va ser reconegut amb ell l’autor de manga Katushiro Otomo (‘Akira’). 

Notícies relacionades

L’autora japonesa s’ha imposat aquest dimecres als dos finalistes, el francès Emmanuel Guibert i el nord-americà Chris Ware. L’any passat, el guanyador del Gran Premi va ser Richard Corben.

El festival d’Angulema acollirà des d’aquest dijous i fins al pròxim diumenge uns 1.500 autors i retrà homenatges a Batman, que compleix 80 anys, al dibuixant italià Milo Manara i a dos mangakas, Taiyo Matsumoto (‘Sunny’) i Tsutomu Nihei (‘Blame’).