anunci de cine

Segueix en directe les nominacions per als premis Oscar 2019

'Roma', 'La favorita', 'Ha nacido una estrella', 'Green book' i 'El vicio del poder' són les pel·lícules que 'a priori' poden obtenir més candidatures

El documental 'El silenci de otros' i el curtmetratge 'Madre' són les opcions espanyoles per competir en la cerimònia del 24 de febrer

roma-cuaron

roma-cuaron

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Acadèmia de Cine de Hollywood donarà a conèixer aquest dimarts a partir de les 14.20 hores les nominacions per a la 91a edició delsOscars, en què, ‘a priori’, obres com 'Roma', 'La favorita', 'Ha nacido una estrella', 'Green book' i 'El vicio del poder' parteixen amb més opcions d’obtenir diverses nominacions. L’anunci de les nominacions comptarà amb els actors Kumail Nanjiani i Tracee Ellis Ross com a presentadors i podrà seguir-se en directe a través d’aquesta informació.

Els membres de l’Acadèmia, uns 9.000, han tingut des del 7 de gener (l’endemà de saber-se el resultat dels Globus d’Or, en què ‘Green book’ va ser l’obra més premiada) fins al 14 de gener (després de la gala dels Critics’ Choice, on va triomfar 'Roma') per emetre els seus vots.

Millor pel·lícula

En la categoria reina, la de millor pel·lícula, els experts afirmen que no faltaran títols com'Infiltrado en el KkKlan''Black Panther', 'La favorita', 'First man', 'Green book', 'Roma', 'Ha nacido una estrella' i 'El vicio del poder', tot i que en aquesta llista hi podria haver espai per a sorpreses com '¿Podrás perdonarme algún día?’, 'Bohemian rhapsody', 'El blues de Beale Street' o l’èxit estiuenc de 'Crazy rich asians'.

En el camp de millor director, tot apunta que el mexicà Alfonso Cuarón tornarà a fer acte de presència per segona vegada després d’aconseguir l’estatueta gràcies a 'Gravity' fa cinc anys. En aquesta ocasió, podria veure’s les cares amb Bradley Cooper ('Ha nacido una estrella'), Yorgos Lanthimos ('La favorita'), Spike Lee ('Infiltrado en el KkKlan'), Adam McKay ('El vicio del poder') o Peter Farrelly ('Green book'), els noms més recurrents en els pronòstics.

Cuarón podria entrar també en la licitació per l’Oscar al millor guió, millor fotografia i millor muntatge amb 'Roma', la rival a batre en el camp de millor pel·lícula de parla no anglesa i que podria fer-se un forat també en categories tècniques, especialment les de so.

Lluita acarnissada

La batalla pel guardó de millor actriu serà una de les més acarnissades dels últims anys i segur que hi haurà un bon duel entre Glenn Close ('La buena esposa'), Lady Gaga ('Ha nacido una estrella') i Olivia Colman ('La favorita'). Aquest xoc podria comptar amb la presència de la mexicana Yalitza Aparicio ('Roma') i de Melissa McCarthy, que ha aconseguit les millors crítiques de la seva carrera amb '¿Podrás perdonarme algún día?'.

En el terreny de millor actor, Christian Bale ('El vicio del poder'), Bradley Cooper ('Ha nacido una estrella'), Rami Malek ('Bohemian rhapsody') i Viggo Mortensen ('Green book') semblen apostes segures. Altres noms que s’estudien són elsd’Ethan Hawke  ('El reverendo’) i Willem Dafoe ('Van Gogh, a les puertas de la eternidad’).

Dins de les interpretacions de repartiment, Amy Adams ('El vicio del poder'), Claire Foy ('First man'), Regina King ('El blues de Beale Street') i la parella formada per Emma Stone i Rachel Weisz ('La favorita') sonen com a màximes aspirants. I l’apartat masculí podria posar en lliça Mahershala Ali ('Green book'), Timothée Chalamet ('Beautiful boy') i Richard E. Grant ('¿Podrás perdonarme algún día?'), entre d’altres.

Opcions espanyoles

El documental espanyol 'El silencio de otros’, d’Almudena Carracedo i Robert Bahar, i el curtmetratge 'Madre', de Rodrigo Sorogoyen, van ser preseleccionats per l’Acadèmia el 17 de desembre i finalment sabran aquest dimarts si aconsegueixen la candidatura en les seves respectives categories.

Notícies relacionades

En el camp de millor pel·lícula de parla no anglesa, la colombiana 'Pájaros de verano', de Ciro Guerra i Cristina Gallego, podria aconseguir la candidatura, perquè també va ser preseleccionada, juntament amb 'Roma'.

La cerimònia dels Oscars tindrà lloc el 24 de febrer al Teatre Dolby, de Hollywood.

Temes:

Oscars