HOMENATGE

Barcelona planeja una escultura de Moncho a Gràcia

Els promotors del concert en homenatge al rei del bolero volen col·locar-la a prop del carrer on va néixer

La comunitat gitana del barri reclama a l'Ajuntament la medalla de la ciutat a títol pòstum

zentauroepp46374005 moncho190115103440

zentauroepp46374005 moncho190115103440 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts
ACN

Moncho, el rei del bolero, podria ser recordat amb una figura escultòrica al seu barri de Gràcia. Amb aquesta idea treballen els organitzadors del concert d’homenatge a l’artista celebrat aquest dilluns a L’Auditori, juntament amb els artistes participants i l’Ajuntament de Barcelona.

Les tres parts estudien la possibilitat que Ramon Calabuch, mort el 28 de desembre passat, tingui una escultura a la via pública a prop del carrer on va néixer, a l’entorn de la plaça del Raspall, “per rememorar de forma permanent” el cantant.

En aquest sentit es vol que els diners recaptats en el concert es destinin a aquesta escultura i als actes d’homenatge que es facin en memòria de l’artista, informa l’organització. D’altra banda, la comunitat gitana de Gràcia, amb el recolzament de l’organització del concert, han demanat a l’Ajuntament de Barcelona la concessió a títol pòstum de la medalla d’or de la ciutat.

Notícies relacionades

Segons ha explicat l’organització del concert, la promotora Sunmusic, s’està treballant per poder consensuar amb els veïns i les institucions la col·locació d’una figura escultòrica per rememorar de forma permanent un cantant “que ha sigut patrimoni cultural de la ciutat” i que ha deixat un llegat indiscutible per la música del nostre país i en la defensa de la diversitat.

Per tot això, els organitzadors consideren que és un merescut homenatge a un cantant universal que ha portat el nom de Gràcia i Barcelona per tot el món. 

Temes:

Gitanos