Masclisme

El cinquantí Yann Moix assegura ser "incapaç d'estimar una dona de 50: massa vella"

Polèmica a França per declaracions sexistes d'aquest autor premiat

yannmoix

yannmoix

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’escriptor francès Yann Moix, de 50 anys, conegut presentador de televisió i premi Renaudot el 2013, ha desencadenat la polèmica per unes declaracions en què assegura ser "incapaç d’estimar dones de 50 anys" perquè les troba "massa velles".

"Li dic la veritat, als meus 50 anys soc incapaç d’estimar una dona de 50 anys", assenyala Moix en una entrevista publicada aquest mes en l’edició francesa de 'Marie Claire' amb motiu del llançament del seu últim llibre sobre ruptures amoroses, 'Rompre'.

Opinió exprés

Crucifiquem

Milena Busquets

Escriptora

L’autor considera que les dones d’aquesta edat són "invisibles" als seus ulls i prefereix "els cossos de dones joves".

"No li mentiré. El cos d’una dona de 25 anys és extraordinari. El cos d’una dona de 50 anys no ho és en absolut. Però no es tracta d’una patologia d’homes que només poden enamorar-se de dones de 25. Em podria enamorar d’una de 40", argüeix.

En la mateixa entrevista explica que actualment està amb una noia asiàtica jove, i que només surt amb "coreanes, japoneses o xineses."

Reaccions

Les seves declaracions han desencadenat fortes reaccions, principalment entre periodistes i escriptores com Valérie Trierweiler (53 anys).

L’exparella de l’expresident François Hollande ha recuperat a Twitter una portada del satíric 'Charlie Hebdo', que dedica a Yann Moix, en la qual apareixia ella il·lustrada amb el tors despullat i un missatge escrit al seu pit, a l’estil Femen: "Fuck the mascle".

Una altra periodista, Colombe Schneck, de 52 anys, va publicar en el seu compte d’Instagram una imatge del seu cul –que ha sigut esborrada de la xarxa social– en la qual va escriure: "Aquest és el cul d’una dona de 52 anys. Quin imbècil que ets, no saps el que et perds. Tu i el teu pensament panxut".

Algunes han respost amb imatges de conegudes actrius d’aquesta edat, com Halle Berry (52) o Cate Blanchett (49).

"Les dones de 50 anys (i més) han adquirit prou saviesa per ni tan sols mirar un tonto patètic", al·lega a Twitter l’alcaldessa adjunta de la localitat de Levallois (oest de París), Isabelle Balkany, del partit republicà.

Notícies relacionades

L’escriptor ha sortit al pas de les crítiques per defensar els seus gustos, dels quals, diu, no ha de donar explicacions.

"No ho visc amb orgull, més aviat com una maledicció. Un no és responsable dels seus gustos, de les seves inclinacions. No lamento les meves declaracions perquè només m’incumbeixen a mi. M’agrada el que m’agrada i no he de respondre davant del tribunal de gustos", ha replicat en una entrevista a l’emissora 'RTL'.