PROPOSTES LLIBRESQUES

Llibres infantils i juvenils recomanats per a Nadal

Selecció de suggeriments per regalar pensats per als lectors del futur

collagebbb-infantil

collagebbb-infantil

5
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

EL LIBRO DE LA SELVA / EL LLIBRE DE LA SELVA. Rudyard Kipling. Edelvives / Baula. 29,90€ Mowgli, Baloo, Bagheera, Shere Khan... tots els personatges del clàssic cobren nova vida en aquesta cuidadíssima i completa edició que reprodueix les il·lustracions originals, en blanc i negre i en color, de Stuart Tresilian i de J. Lickwood Kipling, a més de noves imatges de Piers Sanford. Inclou, la continuació, ‘El segon llibre de la selva’, i extres, com el prefaci a la primera edició de 1894, contextualizadors escrits i el memorable poema de Kipling ‘Sí’.   

EDISON. DOS RATONES EN BUSCA DE UN TESORO / DOS RATOLINS A LA RECERCA D’UN TRESOR. Torben Kuhlmann. Juventud / Joventut. 23€ Una nova proposta de l’autor alemany que, amb el seu atractiu estil gràfic i els seus ratolins aventurers, després d’‘Armstrong’ i ‘Lindberg’, apropa al petit lector la figura del ‘lluminós’ inventor a través del seu protagonista, qui intenta crear un aparell per submergir-se en els oceans.    

LA AMISTAD DE UN OSO Y OTROS CUENTOS PERSAS. L. Ibrahim-Lamrous, B. Namvar-Motlag i Marjane Satrapi. Astronave. 19,95€ L’autora francoiraniana dels celebrats còmics adults ‘Persèpolis’ o ‘Pollo con ciruelas’ posa el seu pinzell al servei d’aquestes versions lliures d’antics relats i faules perses del ‘Masnavi’, el llibre que el poeta sufí Rûmi va dictar fa més de set segles als seus deixebles.   

EL MEJOR MAGO DEL MUNDO / EL MILLOR MAG DEL MÓN. Matt Edmondson i Garry Parsons. La Galera. 21,50€ Un llibre joc on, de la mà del petit Eliot, els xavals podran convidar a endevinar quins calçotets porta el públic o visitar la botiga de Màgia Cadabra.  

LAS RICAS HORAS DE JACOMINUS GAINSBOROUGH / EL LLIBRE D’HORES DE JACOMINUS GAINSBOROUGH. Rébecca Dautremer. Edelvives / Baula. 21,50 € La reconeguda il·lustradora francesa firma un nou àlbum on les detallades imatges d’un món de fantasia, en làmines a doble pàgina, tornen a prendre absolut protagonisme. La vida d’un conill, des que és un petit que es fereix una pota fins als seus últims dies, passant per la vivència de la guerra, li serveix per reflexionar sobre el realment important.  

BUENAS NOCHES, PLANETA. Liniers. Impedimenta. 18€ No és aquesta la primera incursió al món infantil del famós dibuixant argentí. En aquesta ocasió el creador de l’univers Macanudo omple de tendresa una bonica història on un peluix pren vida mentre la seva petita propietària dorm i es llança a una aventura amb el gos de la casa i un simpàtic ratolí.   

ZAMPALABRAS. Javier Fonseca i Juan Berrio. Nórdica. 17,50€ Il·lustrat amb l’identificable estil de l’historietista Juan Berrio, aquest conte és un cant d’amor als llibres on el jove protagonista es posa a investigar, com Sherlock Holmes, qui s’està menjant les paraules dels exemplars que poblen les lleixes d’una llibreria.  

LOS CUENTOS DE BEEDLE EL BARDO / LES RONDALLES DEL BARD GALLARD . J. K. Rowling / Lisbeth Zwerger. Salamandra / Empúries. 27€ La creadora de l’univers de Harry Potter, que inclou introducció i notes a aquesta edició il·lustrada, reuneix cinc relats de màgia, intriga i aventures que són com els contes dels germans Grimm per a la comunitat de mags. I per celebrar els 20 anys de l’inici de la saga, Salamandra ha llançat també quatre edicions de les novel·les amb sengles portades especials de cada casa de Howgarts, el volum ‘Harry Potter: un viatge per la història de la màgia (15€) i el guió de la pel·lícula ‘Els crims de Grindenwald (15€). Per la seva part, Norma publica la guia ‘pop-up’ de Hogwarts (65 €). 

  

LA SOCIEDAD DE LOS DRAGONES DE TÉ. Katie O’Neill. La Cúpula. 16,90€ Amb dos premis Eisner de còmic, aquesta tendra i bonica historieta transporta els joves lectors i els no tan joves a un captivador i empàtic món de fantasia que enalteix valors com l’amistat i la importància de mantenir la memòria i la tradició d’antics oficis.  

ATLAS DE MITOS. Thiago de Moraes. Harperkids. 29,90€ Criatures mitològiques, herois, déus i monstres... i mapes. Un atles il·lustrat on se succeeixen les llegendes d’antigues civilitzacions com l’egípcia, la noruega, l’asteca, la polinèsia o els ianomamis. En aquesta mateixa línia, però centrada en els dels pobles escandinaus, amb Thor i Odín al capdavant, 'Mitos nórdicos’, d’Eva Manzano i Eugenia Ábalos (Nórdica. 25€).  

EL GAT NEGRE MALA BÈSTIA I SALVATGE. M. Aurèlia Capmany / Natalia Zaratiegui. Comanegra.  18€ A punt de culminarl’Any Capmany, aquest conte escrit el 1962 de la novel·lista, assagista i lluitadora antifranquista catalana, està protagonitzat per una nena, la Nica, i pel seu gat, el Nano, els dos esperits lliures i irreductibles.  

CURIOSITY. LA HISTORIA DE UN ROBOT EXPLORADOR DE MARTE. Markus Motum. Flamboyant. 18,90€ Des dels preparatius de la missió de la NASA, passant per l’enlairament i l’aterratge a la superfície del planeta Vermell, aquest àlbum de l’il·lustrador anglonoruec proposa una didàctica aventura apta per als astronautes.     

STEPHEN HAWKING. Matt Hunt i M. Isabel Sánchez Vegara. Alba 16€ De la seva col·lecció Pequeño&Grande, que ha rescatat majoritàriament figures de dones destacades de l’esport, les arts, la literatura... (entre elles, Frida Kahlo, Agatha Christie o Marie Curie), aquest petit títol homenatja ara el recentment mort i genial científic. 

RÍOS. Peter Goes. Maeva. 29,90€ El reconegut il·lustrador belga planteja un nou viatge visual i ple d’anècdotes i curiositats per a aquells joves que s’atreveixin a navegar per les aigües del Nil, de l’Amazones, el Mekong, el Mississipí, el Danubi o el Tàmesi.   

 

PETER PAN. J. M. Barrie / J.M. Atwell i A. Rackham. Edhasa. 19,95€ Una nova i cuidada edició del clàssic que inclou ‘Peter Pan en los jardines de Kensington’ i Peter Pan i Wendy amb les il·lustracions de l’època. De la mateixa col·lecció, ‘Alicia al país de las Maravillas’. 

 

FILLS DE LA SETENA ONADA. Salvador Macip. Fanbooks. 14,90€ A més de novetats per als més petits (com la recent ‘En la caja maravillosa: viaje al interior de la vida’, a Flamboyant) l’escriptor i científic Salvador Macip continua seduint el lector juvenil amb històries adultes i d’actualitat com aquesta en la qual una parella d’adolescents s’enfronten al fet que un d’ells és un ser especial producte d’una modificació genètica.    

Notícies relacionades

LAS CRÓNICAS DEL VIAJANTE. EL PASAJERO 19. Carlos Vila Sexto. Edebé. 14,95€ Misteri sobrenatural i investigació policíaca en aquest inici de trilogia juvenil firmada pel guionista de les sèries televisives ‘Los misterios de Laura’, ‘Presunto culpable’ i ‘Motivos personales’. Un passatger d’un tren que va de Bilbao a El Ferrol desperta amb un cadàver al seu costat.    

SE CERRARON MIS OJOS / ELS ULLS SE’M VAN TANCAR. Patrick Bard. Kalandraka. 13€ Impactant novel·la juvenil on la protagonista, Maëlle, una adolescent de 15 anys, passa de ser una alumna aplicada a unir-se a Estat Islàmic i viatjar a Síria després de canviar la seva vestimenta i pensament, deixar al seu nòvio i viure connectada a les xarxes socials. 

Temes:

Llibres