Anar al contingut

ELECCIONS CLAU

La RAE vota el seu nou director

Els membres de la Real Academia Española han d'elegir el successor de Darío Villanueva al capdavant de la institució

Vanesa Lozano

La RAE vota el seu nou director

La Real Academia Española vota aquest dijous, en primera convocatòria, el nom del successor de Darío Villanueva, una elecció sense candidats però per a la qual "sonen" els noms de Santiago Muñoz Machado, Juan Luis Cebrián i Inés Fernández Ordóñez, que, si sortís elegida, seria la primera directora en 305 anys.

Tal com estableixen els seus estatuts, la decisió s’ha de prendre per majoria absoluta en la primera convocatòria, així que, si cap dels membres que es votin avui obté la meitat més un dels sufragis, es posposaria al dijous següent, 20 de desembre.

Aquell dia es tornarien a proposar els noms i si cap obtingués la majoria absoluta es procediria a una elecció per majoria simple entre els dos més votats. En la sessió d’aquesta nit es votarà també l’elecció de bibliotecari i del vocal segon de la junta de govern.

Podran votar 41 dels 46 acadèmics que han complert el requisit d’assistir almenys a 12 plens durant l’any i podran fer-ho per qui vulguin, perquè no es presenten candidatures.

No obstant, els noms que circulen són els de Muñoz Machado, Cebrián i Fernández Ordóñez, una de les 11 acadèmiques que ha tingut en 305 anys la institució, un 2,31% del total.

L’actual director, Darío Villanueva, va anunciar el 6 d’octubre passat la seva decisió de no continuar i no presentar-se a un segon i últim mandat.