entitat en crisi

El Govern sospita que el nou director de l'SGAE incorre en "conflicte d'interessos"

El Ministeri de Cultura exigeix a l'entitat que aclareixi si algun dels seus directius es troba en aquesta situació

zentauroepp45872175 madrid 12 11 2018 icult elecci n del nuevo presidente de la 181112134030

zentauroepp45872175 madrid 12 11 2018 icult elecci n del nuevo presidente de la 181112134030

1
Es llegeix en minuts

Nou problema per a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), una entitat sumida en una crisi sense precedents. El Ministeri de Cultura "allotja dubtes raonables" sobre la "possible existència de conflicte d’interessos" que podria afectar "alguns membres" de la junta directiva de l’SGAE, elegida el passat 26 d’octubre en unes eleccions que "no van respectar" la llei de propietat intel·lectual.

Així l’hi ha fet saber el Ministeri de Cultura a la Societat General d’Autors i Editors a través d’un requeriment que ahir es va registrar en l’entitat de gestió, presidida pel músic José Ángel Hevia.

Segons el document, Cultura "allotja dubtes raonables sobre la possible existència d’un conflicte d’interessos" que afecta alguns membres de la junta directiva de l’SGAE, de manera que no s’estaria garantint que la gestió de l’entitat és lliure d’influències dels usuaris del seu repertori.

El ministeri dona un termini de cinc dies a l’SGAE perquè "confirmi fefaentment", després del dictamen de la comissió deontològica de l’SGAE, que "cap dels seus actuals components es troba en una situació de conflictes d’interessos".

El ministeri es refereix al fet que Hevia confirmi que "a data del requeriment" no continua sent administrador únic de Busindre Producciones SL, segons explica el document ministerial.

En aquest sentit, el requeriment posa l’atenció en l’"absència d’informació" sobre el nomenament dels membres de la Comissió Deontològica, que serien els encarregats de dictaminar l’esmentat conflicte d’interessos.

Així mateix, Cultura demana a l’SGAE que informi sobre les mesures que està posant en pràctica per "assegurar una gestió de l’entitat lliure d’influències dels usuaris del seu repertori i per evitar una injusta utilització preferencial de les seves obres i prestacions protegides".

Notícies relacionades

I també demana que informi sobre la seva posició respecte del procediment sancionador obert el 4 de desembre passat pel consell d’administració de la Confederació Internacional de Societats d’Autor i Compositors (CISAC) per incomplir el reglament de la confederació i el "fracàs" de l’SGAE a "intentar corregir" els seus incompliments amb els reglaments internacionals.

La "falta d’atenció" a aquest requeriment del Ministeri de Cultura i Esport constitueix una infracció lleu que pot donar lloc a la incoació del corresponent expedient administratiu sancionador.