categoria reina

'Indies' contra gegants: les cinc candidates al Goya a la millor pel·lícula

'Carmen y Lola' i 'La leyenda del tiempo' planten cara a les grans produccions 'El reino', 'Campeones' i 'Todos lo saben'

zentauroepp44923061 pelis goya181212215230

zentauroepp44923061 pelis goya181212215230

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez

Campeones

‘Campeones’.

Ha recaptat més de 22 milions d’euros i s’ha convertit en una pel·lícula-esdeveniment. A més, és la nostra representant als Oscar. Javier Fesser mai falla; sap de quina manera connectar amb el públic, en aquesta ocasió a través d’una pel·lícula que es converteix en una oda a la diferència, que té un missatge positiu de superació i que està protagonitzada per un grup d’actors amb discapacitat intel·lectual que han aconseguit posar-se el públic a la butxaca.

Carmen y Lola

L’autèntica sorpresa de la temporada. Arantxa Echevarría debuta en la direcció amb una d’aquelles històries destinades a perdurar en l’imaginari del nostre cine. Dues dones gitanes desafien les convencions socials per reivindicar el seu amor per damunt de tot. És una pel·lícula tan petita com lliure, impregnada de veritat, emoció i transparència.

El reino

Una imatge d’‘El reino’.

Rodrigo Sorogoyen s’introdueix en les clavegueres del poder en aquest ‘thriller’ que gira entorn d’algun dels casos de corrupció que han assolat la nostra actualitat política en els últims anys. Es tracta d’una d’aquelles pel·lícules que radiografien en temps real el moment en què vivim i potser per aquesta raó la seva importància és encara més gran.

Entre dos aguas

Un fotograma d’‘Entre dos aguas’.

Notícies relacionades

Tot i que sembli increïble, es tracta de la primera nominació d’Isaki Lacuesta en els Goya. Després d’haver guanyat la Concha d’Oro en el Festival de Sant Sebastià i altres importants guardons internacionals, la seqüela de ‘La leyenda del tiempo’ es postula com una de les grans obres del cine espanyol recent per la seva capacitat simbòlica i la seva contundència tant cinematogràfica com social.

Todos lo saben

Penélope Cruz i Javier Bardem a ‘Todos lo saben’.

El director iranià Asghar Farhadi somiava fer una pel·lícula a Espanya i va aconseguir fer un ‘thriller’ que va molt més enllà de l’element genèric per la seva capacitat a l’hora d’endinsar-se en l’interior dels seus personatges. A més, va aconseguir unir un dels ‘dream teams’ més impressionants dels últims temps, amb Penélope Cruz i Javier Bardem al capdavant.