Els 'Oscars' de l'oci digital

'God of War' guanya el Game Award al millor joc de l'any 2018

El joc de Santa Monica Studios supera 'Red Dead Redemption 2', que partia com a favorit

20181207 417757 gameawardse 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

'God of War', desenvolupat per Santa Monica Studio i publicat per Sony Interactive Entertainment (SIE), ha guanyat el premi al millor videojoc de l’any a la gala The Game Awards, celebrada a Los Angeles (Estats Units). Tot semblava apuntar que 'Red Dead Redemption 2' s’emportaria el premi, però 'God of War' ha sorprès a tothom.

Aquest joc d’acció i aventura competia en la categoria de millor videojoc amb 'Assassin’s Creed Odyssey' (Ubisoft), 'Celeste' (Matt Makes Games), 'Marvel’s Spider-Man' (Insomniac Games), 'Monster Hunter: World' (Capcom) i 'Red Dead Redemption 2' (Rockstar).

'God of War' també va guanyar els premis a millor direcció i millor joc d’acció-aventura d’un total de vuit nominacions.

Altres categories

El western 'Red Dead Redemption 2', dels mateixos creadors que l’exitosa col·lecció ‘Grand Theft Auto’ (GTA), va guanyar els premis a millor narrativa, millor banda sonora, millor so i a la millor actuació per a Roger Clark, que va posar la veu al protagonista, Arthur Morgan.

'Dead Cells', de Motion Twin, va guanyar el premi a millor videojoc d’acció; 'Dragon Ball FighterZ' (Arc System Works) al millor videojoc de lluita; 'Forza Horizon 4' (Playground Games) al millor videojoc esportiu o de conducció, i 'Into the Breach' (Subset Games) al millor videojoc d’estratègia.

En la categoria de millor videojoc familiar va guanyar 'Overcooked 2' (Ghost Town Games); el millor videojoc per a mòbil va ser 'Florence' (Mountains), i 'Fortnite' (Epic Games), el millor videojoc multijugador.

Notícies relacionades

Finalment, 'Combat 2018', desenvolupat per alumnes de la Universitat de Ciències Aplicades de Noruega, va guanyar el premi al millor videojoc estudiantil, categoria en què també competia un grup d’universitaris bascos amb 'Jena'.

És la cinquena edició deThe Game Awards, considerats els Oscars de la indústria de l'oci digital i hereus dels Spike Video Game Awards (2003-2013), que també premiaven en diferents categories els millors videojocs de l’any. 

Temes:

Videojocs