concert a la sala apolo

Cupido al Primavera Club: Il·lusió en la primera cita

El nou grup format per Pimp Flaco i la banda madrilenya Solo Astra debuta a Barcelona deixant mostres del seu singular i prometedor so pop

zentauroepp45670155 barcelona 28 10 2018  icult   festival primavera club en la 181029172857

zentauroepp45670155 barcelona 28 10 2018 icult festival primavera club en la 181029172857

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Insòlit és, com a mínim, que un grup pugi a un escenari amb tan sols una cançó publicada. Potser per això, el públic que ahir a la nit va anar a veureCupido a la sala Apolo estava especialment expectant i disposat a l’‘enamorament sobtat’. Sobrevolava una sensació semblant a la que es té quan es juga una demo d’un videojoc que augura bones estones i et quedes amb ganes de més. La nova banda fruit de la fusió del ‘trap’ sensible del barceloní Pimp Flaco i el so ‘indie’ del grup madrileny Solo Astra havia propiciat aquest pressentiment amb el prometedor ‘single’ ‘No sabes mentir’, pop fresc amb veu filtrada amb ‘auto-tune’

Així, Cupido arribava a Barcelona per fer el seu segon directe, tots dos –el primer va ser divendres a Madrid– dins del cicle de tardor del Primavera Sound, el Primavera Club. Una proposta musical singular, la de Cupido, que, precisament, se situa al mig dels dos mons pels quals més fort sembla apostar el festival barceloní: l’‘indie’ pop guitarrer del seu ADN i els puixants sons urbans. I amb aquesta fórmula es van presentar a Apolo per fer valer en aquesta ‘primera cita’ el seu lema que “l’amor es coneix en persona”.

Abans de la seva estrena en directe la gent els preguntava si farien un xou amb tan sols una cançó, la coneguda, ‘No sabes mentir’. Ahir a la nit van llançar quatre temes inèdits, ahir rebuts en silenci, però que semblen estar destinats a ser corejats pel públic. Com la tornada de la peça que va obrir el bolo: "Tu sabes qué; yo solo estoy puesto pa' ti, pa mi bebé; yo solo pienso en todo esto de nosotros dos; y aunque todo el mundo odie esto de nosotros dos; yo seguiré". 

Notícies relacionades

Cupido va continuar llançant fletxes intercalades amb una “xerrada per pujar l’autoestima” i temes propis de Pimp Flaco: “Ara una que sapigueu alguns, germans”. I van sonar ‘Me da igual’ i ‘Laberinto de amor’. Aquesta última la va interpretar amb el seu germà Kinder Malo: "El amor es esa droga que te come por dentro; pero que te pone contento; que si tienes te la metes aunque sea peligrosa; y que si no tienes no puedes pensar en otra cosa". 

En el concert, que no va arribar als 40 minuts, també hi va haver temps per conèixer un tema de Cupido que Pimp Flaco va anomenar “un lenteta perquè l’escolteu bé”. I per acabar exclamant, abans que comencés a sonar ‘No sabes mentir’: “¡A ballar tothom!”. Més d’un va marxar taral·lejant amb una fletxa al pit.