crònica de concert

L'exigent lleugeresa de 'Candide' il·lumina el Liceu

El coliseu de la Rambla estrena per fi la gran obra lírica de Bernstein en el centenari del seu naixement

zentauroepp45485174 barcelona  barcelon s  16 10 2018   icult     john demain  d181019172511

zentauroepp45485174 barcelona barcelon s 16 10 2018 icult john demain d181019172511 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

¿Es pot parlar de les misèries humanes més horroroses amb un somriure? Això devia pensar Leonard Bernstein quan va compondre 'Candide', la seva màxima aportació a la lírica, amb perdó de 'West Side story'. L’obra pujava per primera vegada a l’escenari del Liceu i la qualitat del repartiment, una partitura plena de sorpreses i l’encertat moviment escènic plantejat per Albert Estany –amb la il·luminaciód’Alberto Rodríguez–, van convertir en un èxit aquest homenatge del Gran Teatre al compositor en el seu centenari.

Notícies relacionades

Un savi John DeMain va aportar frescor i eficàcia a la varietat de ritmes i melodies que s’integren en l’esbojarrada obra sense virar cap a l’òpera i en perfecta unitat amb els cantants, amb una Simfònica del Liceu adaptada a aquesta exigent lleugeresa, amb una arpa brillant i un cor expressiu i eficaç.

Jordi Boixaderas va embruixar narrant els textos i resolent amb talent algun problema d’amplificació. Kevin Burdette va estar espectacular en cada gest i cada frase, i deliciosa la Cunegonde de Meghan Picerno. Dues llegendes de l’òpera com Chris Merritt i Doris Soffel van ser fonamentals en aquest èxit, sense oblidar el tendre Candide de Paul Appleby, de bonica veu i efectius pianissimos. De la resta del repartiment va destacar Josep-Ramon Olivé, però a distància del repartiment d’especialistes en el gènere.

Temes:

Liceu