homenatge

El Liceu homenatjarà Caballé amb el 'Rèquiem' de Verdi a la catedral de Barcelona al novembre

L'accés al temple serà lliure, obert a la ciutadania, gratuït i s'hi accedirà per ordre d'arribada

zentauroepp45355403 file photo  spanish soprano montserrat caballe performs duri181006100215

zentauroepp45355403 file photo spanish soprano montserrat caballe performs duri181006100215 / Victor Fraile

2
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

Atesa la impossibilitat de poder reunir en tan poc temps l’univers artístic que la memòria de Montserrat Caballé es mereix, el Liceu ha optat per oferir-li no un, sinó dos homenatges: el primer, el 17 de novembre a la catedral de Barcelona,on la Simfònica i el Cor del Liceu interpretaran la Messa da Requiem de Giuseppe Verdi –una de les obres que Caballé va elevar a dalt de tot amb la seva interpretació–; el segon, en el primer semestre del 2019,una gala de grans veus que es realitzarà a l’escenari de la Rambla.

L’accés a la catedral serà lliure i obert a tota la ciutadania, gratuït i s’hi podrà accedir per ordre d’arribada. El Liceu obrirà les seves portes per projectar en directe la missa i el concert a la sala principal, amb el senyal únic de La2 de TVE, que l’emetrà a tot Espanya. L’accés al teatre per a la projecció en directe serà possible amb entrades gratuïtes que es posaran a disposició del públic el 12 de novembre a la web del Liceu.

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, el 'Rèquiem’ de Verdi serà l’opció òptima per retre homenatge a la llegendària intèrpret catalana quan haurà passat poc més d’un mes des de la seva mort, el 6 d’octubre. El dia del seu funeral, el president del Liceu, Salvador Alemany, va assegurar que es faria un concert homenatge en memòria de l’artista al mateix Liceu i com més aviat millor. Immediatament, el coliseu líric es va posar en contacte amb cantants de primera fila de l’àmbit internacional i que, d’una manera o d’una altra, tenien relació amb la carrera de la Caballé. Però en el món de l’òpera tot es programa amb molta antelació i tant les sales del Liceu com les agendes dels intèrprets ja estaven plenes per compromisos adquirits prèviament, tal com el mateix Josep Carreras afirmava en aquestes pàgines fa una setmana.

Notícies relacionades

Finalment, el Gran Teatre ha pogut reprogramar un concert que la seva Orquestra Simfònica tenia anunciat per al 17 de novembre sota la direcció de Josep Pons amb obres de Schubert i Mahler, canviant el programa pel 'Rèquiem’ de Verdi, mantenint a un dels solistes anunciats, el tenor Nikolai Schukoff, a qui s’uniran el Cor liceista, el baix Alexander Vinogradov, la mezzosoprano navarresa Maite Beaumont i la soprano basca Ainhoa Arteta, que tindrà a les seves espatlles una gran responsabilitat a l’interpretar una obra que es considera icònica dins del repertori de la Caballé. 

Però la relació del Liceu amb la soprano de Barcelona és de tal magnitud que el teatre ha volgut seguir endavant amb el projecte d’una gala d’estrelles en la seva memòria. La idea és fer-la entre el gener i el juny de l’any que ve per poder comptar amb el màxim possible de figures internacionals que, en conjunt, puguin oferir-li un homenatge a la seva altura. Ella s’ho mereix.