MÉS ENLLÀ DE LA CLÀSSICA

L'Auditori redobla la seva aposta per la música moderna amb personalitat

La segona edició del cicle Sit Back porta Damien Jurado, Sun Kill Moon i Christophe Chassol, entre d'altres

zentauroepp45486882 icult181016164449

zentauroepp45486882 icult181016164449

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Després dels festivals d’estiu l’Auditori recupera els cicles de músiques modernes i aposta per artistes amb personalitat pròpia. El Sit Back, ideat per assaborir amb la millor acústica cuidades propostes, obre la seva segona edició aquest dissabte amb Damien Jurado, cantautor de Seattle amb el seu 14è disc, ‘The horizon just laughed’.Continuarà amb elpolifacètic pianistaChristophe Chassoli la seva personal visió de l’Índia a Indiamore, una pel·lícula rodada a Calcuta i Benarés. Les seves trobades allà amb cantants i ballarins són la base d’un diàleg que es completa amb música en directe. Una aventura musical singular i única (28 d’octubre; Sala 2).

El seu col·lega alemanyNils Frahm, un artista que pinta amb el so que ja va estar en el Primavera Sound, torna ara ambAll melody(20 de novembre; Sala 1), per aprofundir en aquest peculiar món sonor que integra clàssica i electrònica. El lirisme proper de Sun Kil Moon, el grup del cantautor Mark Kozelek, acomiadarà el cicle amb les noves melodies de ‘This is my dinner’, disc que sortirà al novembre i que presentarà a l’Auditori (12 d’abril; Sala 2). Els artistes locals estaran representats al Sit Back per Refree, Mavica, Ferran Palau i Joana Serrat.

Clàssica i jazz

Brad Mehldau serà l’estrella de les Jazz Sessionsde l’Auditori amb dos projectes diferents. El primer és l’estrena del seu concert per a piano i orquestra amb l’OBC (9 de novembre) en un programa que es completarà amb la suite de la banda sonora de ‘There will be blood’, composta pel guitarrista de Radiohead Jonny Greenwood. El segon, una col·laboració amb l’aclamat tenor anglèsIan Bostridge,arribarà el 26 de febrer. A més d’acompanyar-lo en el cicle ‘Diechterliebe’, de Schumann, presentaran un cicle de cançons que Mehldau ha creat per a Bostridge inspirant-se en temes com el desig i l’adoració.

Notícies relacionades

També Django Bates, pianista i docent, s’interessa per anar més enllà i s’embarca en un megaprojecte amb la pedrera musical que presentarà el 4 d’abril. Estarà protagonitzat per una ‘big band’ formada per destacats músics de l’Esmuc i d’altres centres educatius europeus. Dirigits per Bates, interpretaran el festiu ‘Loose Tubes’, un clàssic dels 80.   

Entre les cares noves que portarà el cicle de jazz de l’Auditori, no es perdin la cantautora brasilera de refinada veu Mallu Magalhaes (22 de novembre). Un altre d’imprescindible serà la presentació de ‘Uña y carne’, nou disc del tocaor Chicuelo (30 de novembre). I a qui els agradin les revisions, tres propostes: el saxofonista català Gianni Gagliardi reinterpretarà la música de Debussy (23 de febrer); David Soler farà el mateix amb el mític disc de Pink Floyd ‘Dark side of the moon’ i Lluís Vidal oferirà la suite ‘Iberia’ d’Albéniz, amb una Big Band de luxe. 

Temes:

Auditori