homenatge

El Liceu acomiada dret Montserrat Caballé

El coliseu operístic dedica l'espectacle d'aquesta tarda a la diva morta

liceo-bertran / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Liceu dedica aquest diumenge l’estrena del repartiment alternatiu de l’òpera ‘I Puritani’, de Vizenzo Bellini en versió d’Annilese Miskimmon, a la memòria de Montserrat Caballé, morta dissabte a la matinada. La directora artística del Gran Teatre, Christina Scheppelmann, ha fet abans de l’inici del muntatge un discurs sobre la soprano i a continuació s’ha ofert una gravació de la diva al mateix Liceu el 1970. Públic dret i màxima emoció.    

Notícies relacionades

D’altra banda al tanatori de les Corts està des d’aquest migdia la capella ardent de la difunta. Hi han desfilat, a més de nombrosos seguidors anònims, el ministre de Cultura, José Girao, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, entre altres autoritats i persones de la cultura. De totes maneres la presència més sonada al tanatori ha sigut la de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que ha evocat la cantant com una persona que “ha donat prestigi i renom a la nostra ciutat i al nostre país”.

Jordi Pujol, al tanatori de les Corts / AFP / PAU BARRENA

Feia temps que Pujol, imputat per l’ocultació de la seva fortuna a Andorra, no es deixava veure en públic. A la capella ardent de Caballé ha assistit amb la seva esposa, Marta Ferrusola.

Temes:

Òpera