RODA DE PREMSA

Nicolas Cage nega a Sitges haver violat una dona

Vickie Park l'acusa d'haver abusat sexualment d'ella durant un festival de cine a Viena al setembre

El nord-americà presenta la seva última pel·lícula, 'Mandy', al Festival de Cine Fantàstic del municipi català

zentauroepp45357500 graf906  sitges  barcelona   06 10 2018   el actor estadouni181006155013

zentauroepp45357500 graf906 sitges barcelona 06 10 2018 el actor estadouni181006155013 / Quique Garcia

3
Es llegeix en minuts
Efe

L’actor nord-americà Nicolas Cage, l’estrella més important de la present edició del Festival de Cine Fantàstic de Sitges, on ha presentat la seva pel·lícula, ‘Mandy’, de Panos Cosmatos, ha negat les acusacions d’haver violat una dona.

Un representant ja havia assegurat que tant Nicolas Cage com la seva exdona Alice Kim havien negat les “absurdes al·legacions” de Vickie Park. Park, que assegura haver sortit amb ell de forma intermitent, l’ha acusat d’haver-la violat el mes de setembre passat durant la celebració d’un festival de cine a Viena.

A la multitudinària roda de premsa que ha ofert avui a Sitges, l’actor de ‘Leaving Las Vegas’ ha dit: “Ja he fet la meva declaració sobre aquest tema, però no hi va haver res d’això, només per deixar-lo clar”.

Vestit amb un vestit i corbata negres i camisa blanca, Cage lluïa dos enormes anells a la seva mà esquerra que mostrava cada vegada que s’acariciaba la barba. Ha sortit també al pas dels rumors que apuntaven que deixaria definitivament l’actuació per dedicar-se a la direcció: “Aquests rumors no són certs; vull continuar actuant, però no vol dir que no torni a la direcció algun dia”.

Últim film

A ‘Mandy’ dona vida al personatge de Red Miller, que ha trobat l’amor amb la fascinant Mandy, però quan el líder d’una secta irromp amb els seus monstruosos sequaços en la seva vida i segresta i mata la seva amant, es desencadena la revenja en un ambient rural de l’Amèrica profunda, idíl·lic inicialment, mentre sonen els compassos de la cançó ‘Starless’ de King Crimson.

Cage ha confessat que ha disfrutat molt amb la interpretació a ‘Mandy’, de manera especial amb “aquestes més divertides” que, segons el seu parer, “demostren el sentit de l’humor que té Panos Cosmatos”, com en aquesta escena en la qual en ple combat amb un dels éssers diabòlics li retreu insistentment: “M’has trencat la meva samarreta preferida”. No obstant, també ha reconegut que “hi ha moments en què pateixo molt i passo moments de dolor”.

El personatge de Red Miller està molt relacionat amb el sofriment que pateix el personatge interpretat per Charlton Heston a “L’home omega” (1971, The Omega Man), de Boris Sagal, ha revelat Panos Cosmatos.

Tres mesos en cadira de rodes

I per recolzar aquesta sensació, Cage ha explicat: “Abans del rodatge vaig estar en una cadira de rodes durant tres mesos per un problema al genoll, i de fet vaig estar a punt de no fer la pel·lícula, i en el moment de gravar començava a recuperar mobilitat i tota la ràbia acumulada es va abocar al paper i en concret en l’escena en què participo en un duel amb serres mecàniques”.

La comparació amb el famós duel d’espases làser a ‘La Guerra de les Galàxies’ és inevitable, i per això, Cage afegeix divertit: “Als nens els agrada jugar amb espases làser, espero que no ho facin amb serres mecàniques”.

Per a aquesta escena, Panos Cosmatos es va inspirar en altres duels amb motoserres apareguts a ‘La Matanza de Texas 2’ o a ‘Fantasmas 2’ i va comptar amb l’ajuda d’un especialista en coreografia que ja havia participat a “Casino Royale”.

Ha recordat Nicolas Cage que en la decisió de dedicar-se al cine va ser molt important James Dean, tot i que ja portava en el seu ADN el bagatge de l’expressionisme alemany i de la música que li venia del seu pare, amb qui va veure en la seva infantesa ‘Nosferatu’ o ‘El gabinet del Dr. Caligari’.

Notícies relacionades

“James Dean em va ensenyar a ‘A l’est de l’edèn’ a mostrar les emocions i em va influir de manera determinant a l’hora de decidir dedicar-me a ser actor”, ha comentat Cage, que va trobar en el cine “la manera de vehicular els records que havia cultivat amb el meu pare”.

Assumeix que les xarxes socials poden tenir la seva part negativa, però de vegades troba “divertides” aquelles vegades en què les seves expressions facials es converteixen en ‘mems’ a la xarxa i “poden arribar a ser positives si porten els joves a interessar-se per les pel·lícules.