COL·LECCIÓ DE FILMS

El Periódico ofereix en DVD les pel·lícules dels últims premis Goya

La guanyadora, 'La librería', encapçala aquesta selecció de grans títols com 'Verónica', 'Handia' o 'El autor'

Inclou tres candidates en la categoria de cine europeu: 'The Square', 'Lady Macbeth' i 'Toni Erdmann'

goya-redaccional

goya-redaccional

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

La collita del cine espanyol de l’últim any va ser excel·lent i no es podia preveure quina de les candidates als Goya podria ser la guanyadora, ja que diversos títols es disputaven amb tota justícia el guardó i, fins i tot, alguns que no eren entre els finalistes podrien haver-lo obtingut a causa de la seva gran qualitat. Per celebrar aquest 2017 de grans films, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA inicia avui una completa col·lecció en DVD dels títols d’aquest any que s’inicia amb la guanyadora, La librería Els lectors podran adquirir-los cada dissabte i diumenge al preu de 9, 95 euros comprant el diari.

  

 

El film de la cineasta catalana va obtenir els premis de millor pel·lícula, direcció i guió adaptat. Està ambientat a finals dels 50 i narra la lluita d’una viuda que s’instal·la en un petit poble costaner per obrir una llibreria malgrat l’oposició d’una de les dones més influents de la regió. El cap de setmana que ve arribarà una de les sorpreses de l’any, Verónica, de Paco Plaza, cinta de terror sobrenatural basada en fets reals. Al Madrid de 1991, una adolescent celebra una sessió d’ouija amb dues amigues al soterrani de la seva escola coincidint amb un eclipsi solar. A partir d’aquell moment, una sèrie de fenòmens misteriosos posaran en perill la seva vida i la dels seus tres germans petits.

  

 

La subcampiona dels Goya

Els dies 20 i 21 es podrà adquirir la que podríem denominar com la subcampiona d’aquests premis, Handia, que va obtenir 10 guardons, Handia, gairebé tots de caràcter tècnic, i també es basa en un personatge real, el d’un jove basc que, al segle XIX, pateix una estranya malaltia que el converteix en un gegant. Un promotor d’espectacles es passejarà pel món mostrant-ho en companyia del seu germà. El secreto de Marrowbone El secreto de Marrowbone(dies 27 i 28) és un film de misteri del guionistad’El orfanato en què una mare i els seus quatre fills s’estableixen en una nova casa on pretenen iniciar una nova vida fugint d’un pare violent, però comencen a ser víctimes d’estranys esdeveniments.

  

 

Abracadabra (3 i 4 de novembre) és una curiosa combinació de comèdia i drama en què Maribel Verdú pateix les ires del seu masclista espòs (Antonio de la Torre) fins que el seu cosí l’hipnotitza i canvia radicalment de caràcter. El autor (10 i 11 de novembre) és un drama tèrbol amb elements d’intriga a l’estil de La ventana indiscreta sobre un aspirant a escriptor que decideix escriure una novel·la sobre els seus veïns. A El bar (18 i 19 de novembre) Álex de la Iglesia tanca diversos personatges en un local del centre de Madrid, ja que temen que un franctirador els dispari.

  

 

Nathalie Poza, la millor actriu

L’opció del 24 i 25 de novembre és Morir, un commovedor drama sobre una parella jove que queda desestabilitzada quan ell descobreix que pateix una greu malaltia i ella ho deixa tot per ajudar-la. No sé decir adiós (1 i 2 de desembre) va obtenir el Goya a la millor actriu, una esplèndida Nathalie Poza com una executiva madura addicta al treball, l’alcohol, les drogues i el sexe esporàdic que torna al seu poble natal per veure el seu pare malalt. Selfie (8 i 9 de desembre) és tot un descobriment en el qual un equip de cine segueix amb la càmera els passos d’un jove, fill d’un ministre. Però durant el rodatge, el pare és empresonat per corrupció i tots el deixen de banda, motiu pel qual s’ha de buscar la vida.

  

 

El cine europeu està representat per tres grans títols que van optar al premi respectiu. The Square (5 i 6 de gener) va ser la guanyadora, una irònica reflexió sobre els límits morals i l’art modern. Lady Macbeth (29 i 30 de desembre) és una d’original combinació entre una novel·la amb aroma clàssica tipus Jane Eyre, una trama de cine negre com El cartero sempre llama dos veces i drama eròtic en la líniad’El amante de Lady Chatterley. Al segle XIX, una noia ha de casar-se amb un vell aristòcrata però ella se sent atreta per un mosso de quadra. Toni Erdmann (12 i 13 de gener) és una comèdia alemanya sobre un home una mica estrafolari que viatja a Bucarest per veure la seva filla i es fa passar per un tal Toni Erdmann per romandre al seu costat.

  

 

Completen aquesta col·lecció la transgressora Pieles (15 i 16 de desembre) sobre gent amb deformitats molt peculiars; Amar (22 i 23 de desembre), història d’amor juvenil; Oro (19 i 20 de gener) sobre la conquesta d’El Dorado i dos documentals, el simpàtic i familiar Muchos hijos, un mono y un castillo i un altre centrament en la naturalesa, Cantábrico (2 i 3 de febrer). Quatre mesos per disfrutar amb el millor cine espanyol (i europeu) de l’última temporada. 

Notícies relacionades

  

 

Temes:

Cine espanyol