QUÈ FER AVUI A BARCELONA

'En Paral·lel', concerts íntims amb el repartiment del musical 'Fun Home'

Avui s'inicia una sèrie de recitals molt personals dels actors per a un auditori d'unes 50 persones

El Club del Teatre Condal, recentment renovat per convertir-se en Onyric, acollirà aquesta original iniciativa

onyric-3

onyric-3

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El Teatre Condal acaba d’obrir la temporada amb una gran sorpresa, ja que ara és la casa dels musicals i ha afegit al seu centenari nom el d’Onyric, molt adequat, perquè és un somni per als amants d’aquest gènere, que es trobaran tants avantatges que resultarà impossible resistir-se als seus atractius. Actualment programen l’emocionant musical Fun Home a partir de la novel·la gràfica autobiogràfica d’Alison Bechdel, dirigit pel motor del projecte, Daniel Anglès. Explica els entendridors records d’una dona que ha decidit sortir de l’armari i del seu pare, homosexual, una obra magistral que commou els espectadors i sobre la qual ens estendrem d’aquí uns dies.

Val la pena recolzar-los i contribuir al seu èxit perquè seria meravellós que Barcelona tingués un local dedicat íntegrament a la música i amb activitats i opcions tan originals com les que proposen. Una d’elles s’inicia avui i es tracta del cicle de concerts En Paral·lel (una altra denominació molt ben pensada). Consisteix en petites actuacions d’una hora aproximada de durada, en què els cantants de Fun Home d’unes 50 o 60 persones, que podran disfrutar-los mentre prenen una copa. La cita tindrà lloc al Club, on hi ha el bar, que ha sigut remodelat per crear una atmosfera més càlida i està atapeït de cartells teatrals que van canviant contínuament.

Molt més que musicals

La primera en afrontar aquest cara a cara, aquesta nit, serà Júlia Jové (el primer amor de la protagonista), una jove actriu que ha demostrat el seu talent en musicals com Hair Los miserables, però també la seva vena dramàtica en muntatges com el sorprenent Montag 451, una interessant relectura de Fahrenheit 451. En el seu recital interpretarà els temes que, per a ella, fan que el temps es pari, els que sempre ha escoltat i volgut cantar. L’acompanyarà a la guitarra Marc Sambola, que té una sensibilitat especial amb les cordes. Els assistents també descobriran la seva faceta de compositora, ja que també estrenarà, per primera vegada, les seves pròpies cançons i tindrà un convidat especial. Una oportunitat excel·lent per conèixer més a fons aquesta artista emergent.

  

 

Clara Solé (30 de setembre), que dona vida a Alison Bechdel en la seva adolescència, repassarà la seva vida i com ha arribat fins aquí, com l’han influït tots els professors i projectes en els quals ha participat i oferirà un repertori variat centrat no només en els musicals, sinó també en algunes cançons pop i també en anècdotes sobre les seves experiències. Ferran Enfedaque, amb qui té una gran afinitat, contribuirà a la màgia amb el piano. Marc Andurell (7 d’octubre) es fica a la pell dels diversos amants del pare i ens transportarà en un viatge pels seus records musicals. Del rock clàssic americà dels 60 i 70 a l’indie-folk actual passant pel pop i altres èxits de la seva adolescència amb què s’identifica. El guitarrista Carles Camps, amb qui acaba de crear el duo acústic LeftLovers l’ajudarà i junts repassaran les versions en les quals treballen. Nota per als assistents: toca l’ukelele; potser si l’hi recordeu, s’anima.

Plar Capellades, cofundadora de la companyia El Musical Més Petit. / ÀGATA CASANOVAS

Pilar Capellades (15 d’octubre) va fundar al costat d’Anglès El Musical Més Petit, la companyia amb què el públic els va descobrir a finals dels 90. Retrobar-se amb ella és tot un luxe. Té previst repassar, sobretot, grans temes de musicals com My man de Funny Girl o Papa, can you hear me? de Yentl (¿cal dir que li encanta Barbra Streisand?), Miss Celie’s Blues (El color púrpura) o If I loved you (Carousel) entre textos i poemes. El pianista Marcelo Arnal estarà amb ella, però també hi haurà algun convidat sorpresa. Serà una delícia, segur.

  

 

Mariona Castillo (22 d’octubre), àmpliament coneguda pels seus treballs a Mamma Mia!, Cop de rock o Nine, és la més enigmàtica. Assegura que cantarà temes del seu ídol secret, que no es revelarà fins que s’iniciï el concert. Serà una oportunitat única de disfrutar-la amb un repertori que mai ha cantat i, afirma, mai tornarà a cantar. Preneu nota, serem uns privilegiats. Comptarà amb l’ajuda d’un trio format per Marc Sambola a la guitarra, Dídac Fernández a la percussió i Nacho Melús i Nerea Pozo en els cors (¿podria ser una pista?).

  

 

El recital dels dos directors

Notícies relacionades

El colofó (29 d’octubre) serà espectacular amb Dani Anglès i Miquel Tejada, directors artístic i musical de Fun Home. Amb ells mai se sap. Recordem que col·laboren des de fa temps i un dels seus últims espectacles es titulava Cançons inesperades, així que no esperem que ens ajudin a esbrinar-ho. Serà com de costum, un recital improvisat, instintiu i intuïtiu. ¿En caurà alguna del seu insòlit treball Punto de Rocío sobre cançons de Rocío Jurado? Ni idea, el que és segur és que no ens decebrà.

Ens faltaran hores, però se’ns fa la boca aigua amb la possibilitat de veure tant talent junt i poder disfrutar-lo en un concert íntim, com si fos només per a nosaltres i els nostres amics. Una sèrie de trobades excepcionals amb artistes que ens descobriran la seva ànima. Imprescindible.

En Paral.lel

Lloc:  Teatre Condal (avinguda del Paral.lel, 91).

Horaris:  20.30 hores Consultar dies.

Preu:  15 euros (aforament limitat).

Més informació:  www.teatrecondal.cat