ELS PREMIS DE LA TELE

Els Emmy coronen 'Joc de trons' i 'La maravillosa Sra. Maisel'

Netflix i HBO acaben per primera vegada empatades a estatuetes

Premis per a 'The Americans', 'El asesinato de Gianni Versace', 'Barry' i 'Godless'

LAX01. LOS ÁNGELES (EE.UU.), 17/09/2018.-El elenco de Game of Thrones posa con el Emmy a Mejor Serie Dramática durante la ceremonia anual de los Primetime Emmy Awards hoy, lunes 17 de septiembre de 2018, en el Microsoft Theater de la ciudad de Los Ángeles (EE.UU.). Los Primetime Emmy, los galardones más importantes de la pequeña pantalla, premian la excelencia en la programación de televisión en horario estelar. EFE/Nina Prommer / NINA PROMMER (EFE)

LAX01. LOS ÁNGELES (EE.UU.), 17/09/2018.-El elenco de Game of Thrones posa con el Emmy a Mejor Serie Dramática durante la ceremonia anual de los Primetime Emmy Awards hoy, lunes 17 de septiembre de 2018, en el Microsoft Theater de la ciudad de Los Ángeles (EE.UU.). Los Primetime Emmy, los galardones más importantes de la pequeña pantalla, premian la excelencia en la programación de televisión en horario estelar. EFE/Nina Prommer
juego-de-tronos
the-marvelous-mrs-maisel

/

3
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

L’hivern potser està venint però a l’Acadèmia de Televisió dels Estats Units no ha arribat encara i allà res ni ningú pot superar 'Joc de trons’. En el seu retorn alsEmmy  després d’un any d’absència i amb una temporada que en realitat és mitja, la producció d’HBO ha sigut coronada com a millor drama en la 70a edició dels premis. La triomfadora de l’any passat, ‘El conte de la serventa’, aquesta vegada ha marxat amb les mans buides, però l’augment de les produccions de les plataformes de ‘streaming’ ha quedat de manifest altre cop en uns Emmy que, en categoria de comèdia, s’han rendit a‘La maravillosa Sra. Maisel’, una producció d’Amazon que també ha donat estatuetes a la protagonista, Rachel Brosnahan; a l’actriu de repartiment Alex Borstein, i a la creadora, Amy Sherman Palladino, per guió i direcció.

La salomònica Acadèmia ha estès les seves felicitacions. ‘The Americans’,la sèrie de FX, no ha aconseguit la conquesta definitiva que hauria sigut el colofó a les seves sis temporades, aplaudides per la crítica i respectades pel públic. Però almenys ha aconseguit el reconeixement al seu protagonista masculí, Matthew Rhys, i pel seu guió.

Netflix ha vist reconeguts quatre dels seus treballs amb sis estatuetes. La d’actriu principal ha sigut per a Claire Foy pel seu treball a 'The Crown', una sèrie també premiada per la direcció. 'USS Callister', un dels episodis de 'Black Mirror', ha guanyat pel guió de minisèries (malgrat ser un episodi). Una de les grans sorpreses de la nit l’ha donat Regina King, premiada com a millor actriu de minisèrie per 'Seven Seconds', un drama sobre l’atropellament mortal d’un noi negre per un policia blanc. I Jeff Daniels i Merritt Wever han vist reconeguts els seus treballs de repartiment en la minisèrie de western 'Godless'.

L’assassinat de Gianni Versace

El premi a Wever ha deixat sense estatuetaPenélope Cruz, però la producció que l’havia portat a la seva primera nominació, 'El asesinato de Gianni Versace', ha sigut una de les triomfadores de la nit. Ha sigut reconeguda com a millor en la categoria de minisèries i ‘tv movies’ i també ha valgut premis al seu director i a l’actor Darren Criss, que encarna l’assassí del dissenyador.

'Joc de trons’, que també ha portat per tercera vegada l’Emmy a Peter Dinklage com a actor de repartiment, no ha sigut l’única alegria per a HBO. 'Barry', la comèdia negra que explica la història d’un assassí que troba la seva passió en la interpretació, ha guanyat estatuetes amb el seu protagonista, el còmic Bill Hader, i un veterà de la interpretació, Henry WinklerJohn Oliver ha conquerit per tercera vegada el premi pel seu setmanal informatiu còmic 'Last Night with John Oliver'. I Thandie Newton, premiada com a actriu de repartiment de drama, ha fet que 'Westworld' no se n’anés amb les mans buides.

Després de l’entrega d’aquests Emmy de 'prime time', els últims que lliura l’acadèmia, HBO i Netflix han acabat per primera vegada empatades en nombre d’estatuetes: 23 per barba.

Gala entretinguda i moment estel·lar

Notícies relacionades

La gala ha sigut presentada amb encert per Colin Jost i Michael Che, dos dels còmics del novament guardonat ‘Saturday Night Live’.En la primera cerimònia de l’era #MeToo, han posat bon humor als complicats dards. També han tocat amb encert la política i l’ocupant de la Casa Blanca (sense citar-lo) i el duel entre televisió tradicional i plataformes que hi ha en la indústria.

Ha sigut un dels premiats, no obstant, qui ha deixat el moment més estel·lar de la nit. Quan Glenn Weiss ha pujat a recollir el seu Emmy per la direcció d’especial de varietats pel seu treball en els Oscar ha sorprès a tothom demanant a la seva nòvia matrimoni en directe. La nòvia ha pujat a l’escenari, ell li ha posat l’anell de la seva mare desapareguda recentment, s’ha agenollat i li ha fet la pregunta. Ella ha dit que sí. La televisió encara deixa moments memorables no previstos en el guió.