QUÈ FER AVUI A BARCELONA

Brunch-in the Park: música electrònica, activitats infantils i compromís

Els Jardins de Joan Brossa, a Montjuïc, acullen cada diumenge aquesta festa solidària

brunchinthepark

brunchinthepark

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Els jardins de Joan Brossa, a la muntanya de Montjuïc, suposen un lloc privilegiat de la ciutat, un parc amb vistes en un turó entre el funicular i el Castell. Descobrir-los sempre és una delícia, i més si ofereixen una activitat tan atractiva com el Brunch-in the Park, una combinació de música electrònica i accions socials que tenen lloc cada diumenge al servei de dos lemes: Alegría i Compromís.

En les sis primeres convocatòries d’aquesta temporada ja han aconseguit reunir més de 50.000 assistents corresponent a unes 100 nacionalitats diferents que han acudit fins allà atrets per la seva espectacular oferta tant musical com lúdica i compromesa amb la societat i l’entorn. Hi ha temps de disfrutar-la fins al 16 de setembre, és a dir que encara queden quatre cites a les quals podem acudir.

Tres habituals d’Eivissa a Barcelona

L’escenari principal estarà ocupat avui per tres artistes molt representatius i habituals a Eivissa. El britanicocanadenc Richie Hawtin porta més de 20 anys en actiu i ha evolucionat cap a un estil cada vegada més minimalista i experimental. Juga amb les fronteres conceptuals i bé faci d’intèrpret o d’executant sempre experimenta amb l’avantguarda tecnològica. Ha alternat diversos pseudònims en funció dels seus treballs i també és conegut com a F.U.S.E. o Plastikman i destaca el seu treball DE9 / Closer to the Edit.

 

 

L’italià Fabio Florido és una de les grans promeses d’aquest estil. Un jove que va tenir una formació de conservatori i s’ha convertit en un dels noms imprescindibles del techno. És DJ i productor. També actuarà Hito, una japonesa que va créixer professionalment a Alemanya, desenvolupa el deep techno i ha evolucionat cap a la música minimal i emocional en vinil. Completa l’oferta d’avui el productor malagueny Cuartero, un nou talent que destaca per la seva voluntat d’investigar amb nous sons i els talls vocals.

L’Escenari Verd, una mica més reduït, completa la proposta musical decantant-se pel house amb les actuacions de Triad i Farres. En les pròximes setmanes podrem ballar amb altres grans com Jeff Mills i Ellen Allien (2 de setembre), Tiga o The Black Madonna (9 de setembre) o Matador, Cris Liebling i Cora Novoa (16 de setembre).  

Activitats per a nens, gastronomia i mercat ambulant

Però no només es tracta de música electrònica, ja que s’organitzen múltiples activitats per a tota la família que fan recomanable la presència, també, dels nens. Hi ha sessions especials dedicades al ball o alhula hoop, una zona de malabars, tallers, maquillatges, un rocòdrom o tobogans aquàtics. Pel menjar un no s’ha de preocupar, ja que es poden degustar múltiples productes ecològics i els foodtrucks oferiran diverses varietats gastronòmiques. I si volem anar de compres, també hi ha un mercat ambulant amb dissenyadors i botigues de roba vintage.

Els nens disposen de diverses activitats per passar una tarda inoblidable.

Compromís, solidaritat i sostenibilitat

Al costat de la Alegría de totes aquestes activitats festives arriba el Compromís, ja que aquest esdeveniment pretén desenvolupar un programa centrat en la sostenibilitat per preservar el medi ambient i una campanya contra l’homofòbia (que serà l’eix central del dia 9 en col·laboració amb l’Observatori contra l’Homofobia). Igualment s’han adherit al protocol No callem (van ser el primer festival de Barcelona a unir-se), que combat les agressions sexuals i l’assetjament durant les festes. En una parada s’informarà i atendrà els visitants. Practiquen el Residu Zero amb l’ús de vasos reutilitzables, política de plàstic zero i altres de mesures, així com una campanya de neteja del parc i els seus voltants cada diumenge a la nit. Són en permanent contacte amb els veïns per reduir la contaminació acústica que puguin produir i promouen activitats socials i culturals al Poble Sec.

La sostenibilitat i la lluita contra l’assetjament sexual són altres característiques d’aquest festival.

L’esdeveniment s’inicia a les 1 del migdia i es prolonga fins a les 10 de la nit. Els preus per als adults oscil·len entre els 11 i els 25 euros (més barats si s’adquireixen amb temps). El Petit Brunch costa 5 euros per als grans, mentre que els nens menors de 13 anys entren gratis i l’horari és de 13 a 19 hores. Una festa divertida, per a nens i adults, en un entorn meravellós amb espectaculars vistes de la ciutat i, a més, compromesa amb la sostenibilitat, la societat, el medi ambient i la solidaritat. Resulta gairebé impossible no sentir-se atret per aquesta proposta tan suggeridora i positiva.

  

Notícies relacionades

 

Brunch-in the Park

Lloc:  Jardins de Joan Brossa (plaça Dante, 9999).

Horaris:  diumenges (de 13 a 22 hores) fins al 16 de setembre.

Preu:  d’11 a 25 euros.

Més informació:  barcelona.brunch-in.com/park