'TRENDING TOPIC'

Amaia d''OT' es posa flamenca

Després d'actuar pel Primavera Sound, la intèrpret inaugura el festival Flamenco On Fire de Pamplona

zentauroepp44723836 graf8487  pamplona  21 08 2018   amaia romero abre el progra180821162640

zentauroepp44723836 graf8487 pamplona 21 08 2018 amaia romero abre el progra180821162640 / Inaki Porto

1
Es llegeix en minuts

Va guanyar ‘Operación Triunfo’ per la seva versatilitat interpretativa. Després va representar, juntament amb Alfred, Espanya alFestival d’Eurovisió amb una balada que no va triomfar. I va fer el salt a l’indie en el seu primer concert en solitari: en el passat Primavera Sound de la mà de The Free Fall Band. I ara s’ha posat flamenca. Amaia Romero ha sigut l’encarregada de donar aquest dimarts el tret de sortida de la 5a edició del festival Flamenco On Fireque se celebra a la seva ciutat natal, Pamplona, fins diumenge. I la seva actuació s’ha convertit en 'trending topic' amb el 'hastag' #AmaiaOnFire

Així que si al parc del Fòrum va compartir cartell amb Björk o Nick Cave, a més d’amb estrelles del hip-hop: Migos i ASAP Rocky, o de l’electro-pop: Lorde; al festival de Pamplona ha cantat des del balcó de l’ajuntament, i ho ha fet acompanyada de figures del gènere com són el guitarrista granadí Pepe Habichuela, el madrileny Josemi Carmona i la sevillana Marta Robles. No són els únics amb els quals es barrejarà la guanyadora d’'OT', en el programa del festival -cita dedicada a la dona flamenca, ja sigui com a protagonistes o com espectadores i amants del gènere- figuren noms dels grans: Estrella Morente, Tomatito, Diego 'El Cigala’, Juan Carmona, Mayte Martín i Belén Maya, entre d’altres.

Intèrpret de clàssics

Notícies relacionades

Romero no s’ha tallat, i davant una atapeïda plaça, la cantant ha interpretat clàssics del flamenc, com 'Ay pena, penita, pena', 'Mi ruiseñor’, 'Dos cruces’ i 'Tango de la repompa'. No ha revelat quan sortirà el seu primer disc: “Quan estigui llest” i quan estigui “contenta amb el resultat”. Però no ha descartat incloure alguna peça flamenca "si sorgeix l’ocasió".

Com “una passada”, ha definit la pamplonesa el fet d’inaugurar el festival des dels balcons del consistori: "M’he sentit superacompanyada gràcies a totes aquestes persones, ha sigut emocionant", ha reconegut. Per la seva part, el mestre guitarrista Habichuela ha celebrat ser a Pamplona per cinquè any consecutiu per a l’arrencada del festival Flamenco On Fire i ha assegurat que "ha sigut un honor haver ensopegat" amb Romero. Josemi Carmona ha definit igualment com "una experiència molt bonica" el minirecital amb la cantant: "Una artista de les de veritat" amb "un cor enorme" i "un camí superbonic per davant", del seu judici.